logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203629

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Спорт

Хандбалният "Пирин 64" Гоце Делчев напуска "А" група, развива юношеската школа

987654321345678987654321234567890

Хандбалният „Пирин 64“ Гоце Делчев преминава доброволно в „Б“ група. Това става ясно от декларация на ръководството на ХК „Пирин 64“ Гоце Делчев. Решението за доброволното оттегляне след 6 г. в елитната мъжка група, ръководството на гоцеделчевския хандбален отбор определя като „стратегическо“ и „кадрово“. От тима посочват, че се съсредоточават върху развитието на младите таланти от детско-юношеската си школа, с оглед още по-силното завръщането на „пиринци“ в професионалната група до 1-3 години.

"Новият състезателен сезон чука на вратата с нови предизвикателства!

Ръководството на ХК "Пирин 64" Гоце Делчев взе едно много важно и трудно решение, което силно вярваме, че е правилното.

А именно - през сезон 2022/2023 г мъжкият отбор спира участие в А група мъже и ще участва в Б група мъже. Това решение не е породено от липса на финансиране, както обикновено се случва в българския хандбал. Напротив - Клубът е обезпечен финансово и няма проблем от това естество. Община Гоце Делчев винаги е била силната подкрепа за спорта в гр. Гоце Делчев, за което благодарим. Решението е чисто стратегическо и кадрово, бе взето въз основа на няколко фактора: отказали се състезатели, голям брой външни играчи и най-вече - след 6 години работа в детската школа, имаме първите млади момчета, на които трябва да се даде шанс за развитие и в мъжкия хандбал.

Отборът в Б група ще бъде сформиран от предимно млади момчета от школата, от която вече излизат първите 17, 18,19 годишни момчета. Заедно с тях ще останат и няколко по-опитни момчета от миналогодишния отбор, за да може по - лесно и плавно да навлизат в мъжкия хандбал.

Краткосрочните цели, които сме си поставили са: силно представяне в Б група през сезон 22/23 г., навлизане на все повече момчета от школата, трупане на опит и подготовка за А група.

Дългосрочната цел за период от 1 до 3 години е: завръщане в А група мъже с обигран млад отбор, съставен предимно от момчета от школата, борещи се класиране на челни позиции.

Вярваме, че това е правилният път и е дошъл точният момент за него.

Благодарим на всички състезатели, участвали в мъжкия отбор през последните 6 сезона в А група за коректността, себераздаването, за силните емоции, за тежките моменти, за радостта! Благодарим Ви, че извървяхме този път заедно!

Благодарим и на всички други, които помагаха и ще продължат да помагат на отбора, както и на най-знаещата и най-подкрепящата публика. Разчитаме на вас и за напред, за постигането на още по големи успехи и радостни моменти заедно.

Успехите бяха на лице:

1 път вицешампиони на България

1 път бронзови медалисти на България

2 пъти финални плейофи за златните медали на шампионата

1 път финал Купа България

3 пъти финална четворка купа България

ХК "Пирин 64" винаги е имал високи цели, така ще бъде и занапред.

Само Пирин!!!"

От ръководството на ХК "Пирин 64" гр. Гоце Делчев

Нови ковид мерки в детски градини и училища от 15 ...
Мечки нападат домашни животни близо до Горно Дряно...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023