logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3463012

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

dnevnik.bg Новини

18 Юли 2024

Dnevnik.bg

Новини от страната

Иво Христов: Пропастта между човешкото ни осъзнаване и технологичните възможности крие рискове

Ivo Hristov MEP 1

Te изискват зряло осмисляне не само с оглед интересите на бизнеса и потребителите, не само от икономисти и учени с технически профил, но и от хуманитаристи.

Брюксел, 19 май 2021 г. – „Внедряването на изкуствения интелект носи очевидни ползи, но и ред предизвикателства“.

Това каза по време на дебат на тема „Цифровото бъдеще на Европа: единен пазар и внедряване на изкуствения интелект" Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Обсъждането се проведе по време на пленарното заседание на Европейския парламент в Брюксел. 

„Изкуственият интелект не е поредната технологична революция, а мефистофелско изкушение, заложник на което в бъдеще ще е самото ни съществуване като биологичен вид и човешко общество. Затова икономическите перспективи и конкурентният натиск не са достатъчен аргумент за бързото въвеждане на новите технологии. Огромната пропаст между човешкото ни осъзнаване, от една страна, и големите технологични възможности, които вече притежаваме, от друга, крие рискове", смята Иво Христов.

Евродепутатът каза още: „Тези рискове изискват зряло осмисляне не само с оглед интересите на бизнеса и потребителите, не само от икономисти и учени с технически профил, но и от хуманитаристи. Автоматизацията ще доведе до загуба на голям брой работни места. Цифровизацията създава нов тип дискриминация. 

Успехът на изкуствения интелект предполага адекватно образование, гарантирана защита на личните данни, и най-вече – набор от строги етични принципи, които защитават човека и биосферата."

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

logo SD white BG 3

 

 

Село Делчево чества празника на Константин и Елена...
Важно за собствениците на обекти, в които се отгле...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 18 Юли 2024