logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3289891

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

dnevnik.bg Новини

29 Февруари 2024

Dnevnik.bg

Новини от страната

Евродепутати подкрепиха "Визия за България" на конференция в ЕП

EP Vizia za Bulgaria 01

Момчил Неков: В България социалистите искаме да приобщим, защитим и вкараме в образователната система всички деца, за да имат те бъдеще.

"70 милиона европейци нямат никакви знания и умения, свързани с четене, писане и смятане. Ние, социалистите, избираме да поставим хората на първо място. Заради това, искаме винаги да има повече пари за учителите и образованието". Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков на конференцията “Образование, култура и солидарно гражданско общество: Преобразуване на Европа оттук ”, организирана от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП. Той заяви, че образователната система трябва да създава личности, в чиито умения държавите да инвестират. Неков каза още, че е много важно социалистите да покажат, че тяхната политика е свързана и със защитата на децата още от най-ранна възраст, защото те са най-уязвимата група в обществото. "В България, социалистите искаме да приобщим, защитим и вкараме в образователната система всички деца, за да имат те бъдеще", обясни още евродепутатът. Неков обяви, че в Силистра ще представи проучване, свързано с въпроса- как можем да направим връзката между бизнеса и образованието, за да могат младите хора да се реализират в родното си място.  

Анелия Клисарова: Във "Визия за България" сме заложили образованието, културата и науката като основен приоритет и не можем да ги делим.

"За да имаме добро висше образование, началната подготовка на децата в училище, мотивацията им да се учат, трябва да бъдат на много високо ниво. Във "Визия за България" ние сме заложили образованието, културата и науката като основен приоритет и не можем да ги делим", каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Анелия Клисарова по време на конференцията. Тя добави, че всеки българин може да даде своите предложения във всички части на Визията, за да решим проблемите заедно. "61% от българските граждани казват, че не са доволни от нивото на образованието и искат то да се подобри- това показва желанието на хората, децата им да се учат. За съжаление, 23 000 деца годишно остават извън образователната система, въпреки че образованието до 16 годишна възраст у нас е задължително", обясни народният представител. Проф.Клисарова каза още, че цел на Визията е да бъде създадена образователна система, която да развива младите хора, за да могат те да се реализират. "С "Визия за България" издигаме статуса на учителя на по-високо ниво, предлагаме и пълна държавна издръжка на децата в детските градини, заедно със здравословния начин на живот, както и много други неща, свързани с образованието", каза още Анелия Клисарова.  

logo SD white BG


  

Привлечен като обвиняем за убийството във Вълкосе...
В Гоце Делчев тържествено бе открит паметник,посве...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 29 Февруари 2024