Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/lhilw29s/public_html/templates/goceto6_zeleno_logo/functions.php on line 185
ЗАЛОВИХА МАНЕКЕН ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА ПОРЕДИЦА ОТ ВЪОРЪЖЕНИ ОБИРИ - Новини - Гоце Делчев - информационен сайт

logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3463022

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ЗАЛОВИХА МАНЕКЕН ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА ПОРЕДИЦА ОТ ВЪОРЪЖЕНИ ОБИРИ

269671334416135

23-годишният Богомил Станчев от град Гоце Делчев е заловен за поредица от въоръжени обири, след като записи от тях бяха показани по всички национални телевизии.

Оказа се, че той е с влязла в сила условна присъда за подобно престъпление, произнесена в края на януари. Конкретният случай говори за изключителна наглост и обществена опасност на деянието, което налага активна репресивна политика. Това заяви заместник-районният прокурор на София Стефан Милев на пресконференция в ГД "Национална полиция". 

На 18 февруари, около 19 часа е получен сигнал за въоръжен грабеж в магазин за мобилни телефони на бул. "Патриарх Евтимий" в София. Според първоначалната информация, извършителят заплашил с пистолет общо трима служители в обекта, отнел около 900 лв., след което потеглил в неизвестна посока. При проведените издирвателни действия е изяснено, че извършителят е без адресна регистрация, което първоначално е затруднило разследващите.

След като са установени самоличността и местонахождението му, Богомил Станчев от Гоце Делчев е задържан. Той пребивавал в столицата и в Благоевград без адресна регистрация и официално е бил манекен в популярна столична модна агенция, което може да се види от сайта й: http://www.redmodels.bg/model/5349.

Предстои експертиза на ползваното оръжие. Служителите в обекта и свидетелите по случая са оказали пълно съдействие за изясняването му.

Разследващите проверяват дали Богомил Станчев е съпричастен и към други подобни деяния в страната и в столицата. 

Той е привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа, след което да бъде искано от съда постоянното му задържане под стража, съобщи заместник-районният прокурор Стефан Милев. 

"Става дума за изключително нагъл грабеж, при който, извършителят с насочено оръжие е принудил служителя в обекта да му предаде споменатите пари. Макар че размерът на сумата не е голям, самият характер, механизмът и мястото на деянието – в  централната част на столицата, около 19 часа вечерта, сочат изключителна наглост и обществена опасност на деянието. Това налага и активна репресивна политика от страна на полицейските органи и прокуратурата, тъй като е време да се прояви нулева толерантност към подобни прояви. Ако не реагираме с адекватни наказателни мерки на подобни случаи, те няма да спрат", допълни Милев.

Богомил Станчев има влязла в сила условна присъда от 29 януари 2016 г. за предходен грабеж в търговски обект в Благоевград. По споразумение с прокуратурата в Благоевград е постигната условна присъда. Последствията от нея - малко повече от две седмици от произнасянето, в изпитателния срок на присъдата, извършителят е пристъпил към следващо деяние.

"Условната присъда при въоръжен грабеж по-скоро трябва да е изключение, а не практика. Изводът е, че с такъв вид наказателна политика, по-скоро се толерират подобни деяния. Конкретният случай доказва, че осъденият с условната присъда не осъзнава превантивната и възпитателна й роля", заяви още зам.-районният прокурор на София.

270421334503673

ПО ТРАДИЦИЯ ГОЦЕДЕЛЧЕВЦИ ОТБЕЛЯЗАХА НАЦИОНАЛНИЯ ПР...
УЧЕНИЦИ ОТ НПГ”ДИМИТЪР ТАЛЕВ” ПРЕДСТАВИХА ОБЩИНА Г...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 18 Юли 2024