logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203669

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Закриваща конференция по проект „Нашият общ път към съвместното бъдеще“ се състоя в Гоце Делчев

IMG 4278

В малката зала на Дома на културата в град Гоце Делчев се проведе закриваща конференция по проект „Нашият общ път към съвместното бъдеще“. Организатор на събитието бе Община Гоце Делчев, която е партньор в проекта. На състоялата се конференция бяха представени целите, най-важните дейности и постигнатите резултати от реализирането на проекта, който бе изпълнен в периода 13.07.2019 – 12.07.2021 г.

Проектът е финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG – IPA CBC България – Северна Македония и фокусът му бе върху развитието и насърчаването на трансграничното сътрудничество в областта на културата, фестивални и творчески възможности за обмени между публичните институции и други заинтересовани страни в туристическия сектор, чрез организиране на събития по проекта, трансфер на знания и опит, организиране на тематични ученически посещения, разработване на две онлайн туристически приложения и 3D снимки.

Една от основните цели е да се създадат подходящи условия за развитие на подрастващото поколение чрез подобряване на съществуващата материалната база и осигуряване на възможност за насърчаване на младежките дейности и обмен.

Ето защо по проекта бе извършена реконструкция на сграда от общинския детски лагер в с. Попови ливади и превръщането й в информационно-посетителски център, с необходимата съпътстваща инфраструктура, предназначена за продължителен престой на ученици и подрастващи по време на организирани събития, провеждане на зелени училища и съвместни тематични инициативи – семинари, обучения, художествени изяви и др. между училищата, в зоната на активно трансгранично сътрудничество с пограничните общини между Република България и Република Северна Македония.

Основните изпълнени дейности бяха организиране на публични мероприятия за устойчиво използване на културните ресурси на двата региона за развитие на туризма – семинари, обучения, пресконференции; разработване на дигитални промоционални материали и мобилно приложение за идентифициране на туристическите места в областта на културата в двата региона и съвместно участие на партньорите в ежегодни културни събития от двете страни на границата като Фестивала на Танца в Гоце Делчев и Летен фестивал на културата в гр. Кочани, Р Северна Македония.

Водещ бенефициент на проекта е Център за развитие на Източния планов регион – Щип, Република Северна Македония.

IMG 4fc71f80a75804de8423ed0aeeef276f V

Петър Витанов: Предстои ни най-голямата икономичес...
20 ученици от Гоце Делчев и Кочани участваха в екс...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023