logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3425401

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ВРЪЧИХА ЧЕТИРИ НАГРАДИ СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

altСестрата на Димитър Саватинов получи приза му за втора поредна година

Цели четири награди „Спортист на годината” бяха връчени днес на церемонията в град Гоце Делчев.

На нея присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник – кметът Богдан Боцев, ръководители на спортни клубове и школи и спортисти. Миналата година, община Гоце Делчев възроди тази инициатива с желанието спортистите, които са постигнали големи успехи през годината да бъдат стимулирани, оценявани и награждавани, защото са донесли гордост и много радост на своите съграждани и са допринесли със своята дейност за развитието и популяризирането на спорта и на общината.

Решението кой да бъде носител на наградата СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА за 2015-та в община Гоце Делчев, бе взето от ръководствата на спортните клубове в Гоце Делчев.

Спортните клубове направиха предложения за Спортист на годината в две възрастови групи – до 18 години и над 18 години. Предложените от тях имена бяха обявени на фейсбук страницата на общината, където потребителите гласуваха и добавиха и свои предложения. След едноседмично гласуване, предложените имена на спортисти в двете предварително обявени категории - до 18 годишна възраст достигнаха 9 на брой, а в категория над 18 години – 5 на брой.

altКрайните резултати от интернет гласуването в обявените категории

Резултатите от интернет гласуването бяха обсъдени на ново заседание, в което участваха ръководители на спортни клубове и заместник-кмета на община Гоце Делчев Богдан Боцев.

Те взеха окончателното решение кои да бъдат спортистите отличени за своя принос през отиващата си 2015-та година. Поради големия интерес към конкурса и многото номинирани състезатели, комисията реши да присъди четири награди – по две във всяка възрастова категория.

Носител на наградата „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА за 2015-та година” в Гоце Делчев за втора поредна година е ДИМИТЪР САВАТИНОВ. Той е роден на 5 май 1980 г. На 14 г. възраст започва да се занимава с борба и вече 20 години не спира да тренира. През 2002 г. започва работа като акробат в българска циркова трупа, с която обикаля по целия свят. През 2006 г. заминава за САЩ, където работи в най-големия цирк там до 2012 г. Спортните постижения на Димитър Саватинов са много, но тези от 2015-та година, заради които печели наградата са: 4-то място на състезанието за професионалисти Арнолд стронгмен класик; 7-мо място на състезанието «Най-силен мъж в света»; Първо място в състезанието «Най-силен мъж на Америка за 2015-та година». Димитър Саватинов за втора поредна година спечели тази престижна титла - Най-силен мъж на Америка.

alt

Наградата за «Най-добре представил се през 2015 г. спортист, състезаващ се за местен клуб» бе връчена на Иван Праматаров – състезател на клуб по карате «Киокушин Ронин». Той е роден на 2 март 1993 г. в Гоце Делчев. Тренира карате от 10 години и до момента е спечелил редица отличия на състезания в страната и чужбина. Сред тях – първо място на международен турнир в Румъния, първи, втори и трети места на републикански и национални първенства в страната през различните години. През 2015 година Иван Праматаров спечели трето място на Национално първенство за мъже и жени - кумите и ката – в София.

В категория до 18 години наградата «Най-проспериращ млад състезател в индивидуален спорт през 2015 година», ръководителите на спортните клубове и школи в община Гоце Делчев присъдиха на Илиян Дробенов. Той е роден на 30 юни 1999 г. и започва да тренира тенис на корт едва на 5-годишна възраст. На 12 години започва да се състезава в държавните първенства, които са валидни за националната ранглиста, както и в международни турнири, валидни за световната ранглиста. Освен успехите в тениса, Илиян Дробенов печели в две поредни години маратона на Гоце Делчев. През 2015-та година Илиян е носител на две шампионски титли на сингъл до 16 години; играл е на два финала на двойки до 16 години и на три полуфинала на сингъл до 18 години.

През 2015 година младият спортист е станал носител на една титла и е участвал в два полуфинала на двойки до 18 години, а така също е вицерепубликански шампион на смесени двойки до 18 години.

alt

Наградата за «Най-добър отбор през 2015 година» бе присъдена на Хандбален клуб "Пирин" Гоце Делчев – деца 12 - 14 годишна възраст с треньор Стоян Пендичев. Капитан на отбора е Николай Атрев. Децата от отбора се занимават с хандбал от 10-годишна възраст. В сезон 2012 – 2013 г. станаха първенци на зона «Витоша» и 5-ти на републиканските финали в Шумен. В първенството за 2014-2015 год. отново заеха първо място в зона «Витоша», а като отделни състезатели те получиха и индивидуални награди. В момента отбора завършва участието си в първия полусезон на първенството за 2015-2016 г., където също се представя добре.

ДВА КОЛЕДНИ КОНКУРСА ЗАРАДВАХА ГОЦЕДЕЛЧЕВЦИ ДНЕС
МЛАДЕЖИТЕ НА БСП-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ОРГАНИЗИРАХА СТРАХОТЕ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Юни 2024