logologo

 

banner apteki mareshki   banner dzi   pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2152412

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Борисов отново на обиколка в Гоцеделчевско

BBBB

Премиерът, придружен от заместник - министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, инспектира  възстановените пътища Гоце Делчев - Банско и мостът между Блатска и Хаджидимово, които бяха разрушени от придошлите води на р. Места

Пътят Гоце Делчев-Банско е пуснат и в двете посоки, включително и за тежкотоварни автомобили. Укрепване е временно, изготвя се инвестиционен  проект за пътища и мостове, за да се реши трайно проблема с подкопаването на стената.

Обиколката продължи в гоцеделчевското село Брезница, където  бяха разгледани новите спортна площадка и физкултурен салон на училището, финансирани със средства, отпуснати от държавата. Разгледана бе и възможността за осигуряване на нужното дофинансиране за детската градина, в която учат 230 деца.

В гърменското село Дъбница бяха посрещнати от кметицата Синем Бекирова с питка и  подарък – фасул и джоджен. Посетено бе местното училище ОУ „Христо Ботев“  и новата постройка, финансирана с 228 000 лева. Училището, в което учат 150 ученици, получи допълнително и 50 000 лева за оборудване на кабинети по природни науки по програма на МОН.

Обиколката завърши с инспекция на  възстановения път между Блатска и Хаджидимово. Движението при моста до с. Блатска е възстановено, укрепени са основите на съоръжението. Премиерът  получи  подарък – икона.

Потвърден бе ангажимента за финансиране на физкултурен салон.

DYBN88

Hadj BB

BBBR9

 

Хандбалният Пирин (ГД) победи Локо (Горна Оряховиц...
Комисия започва проверки на реки и постройки в Гоц...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 03 Март 2021