logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3101578

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Валери Сарандев е новият областен управител на Благоевград

OIP110293874738

Правителството назначи управители на Благоевград и още 8 области

По информация на dnevnik.bg в област Благоевград поста ще заеме областният лидер на социалистите и настоящ зам.-кмет на Гоце Делчев Валери Сарандев, който вече е бил управител на областта, когато бе назначен за такъв от служебното правителство на Румен Радев през 2017 г.

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково са с нови областни управители. Те са от квотите на БСП и „Демократична България”.  Разпределението следва принципа в избирателните райони, в които една от четирите формации няма депутатски мандат, неин представител да представлява държавната власт.

Решението е взето на заседанието на Министерския съвет в сряда. Новината съобщи Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера. 

“Те няма да имат вменяване на нови функции, но по закон са част от политическия кабинет и като такива трябва да прокарват политиките, мерките и решенията, които взима правителството за развитие на отделните райони. Така че ние няма да променяме закона, но следваме неговата буква по отношение на това как се осъществяват регионални политики и как се подобрява комуникацията между една област и правителството”, посочи Бориславова.

Следващата седмица ще бъдат попълнени и другите позиции в страната, уточни тя.

От „Демократична България” съобщиха, че от тях са излъчени областните управители на Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

 

 

50 пациенти с Covid-19 се лекуват в болницата в Го...
408 бебета са проплакали през 2021г. в родилно отд...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 04 Октомври 2023