logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203580

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

УЧИТЕЛКА ОТ ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ С ПРИЗНАНИЕ ОТ БИЛ ГЕЙТС

alt

Люси Дерменджиева, учител от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” Гоце Делчев е избрана от Microsoft, за член на Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert) за 2015-2016.

Освен признание, това означава, че тя става част от група от 300 учители, от 100 страни по целия свят, които ще работят със своите ученици за Microsoft през учебната 2015/16 година. В тази група са избрани 5 български преподаватели. Като кандидати, те са участвали в подбора след подаване на заявка, която е описвала активността им, проектите по които са работили с учениците си и постиженията им.

През юни Люси Дерменджиева е избрана за учител на годината от Обществен съвет по образование, а през октомври била на квалификация в ЦЕРН по програма "Квалификация на педагогическите кадри" на МОН.

В момента Люси Дерменджиева е учител по информационни технологии в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и се занимава с ученици, проявяващи интерес към работата с компютри. Като иновативен учител тя ще може да тества нови продукти, да участва в обучения и семинари на Microsoft.

Какви ще бъдат ангажиментите ѝ, Люси Дерменджиева ще разбере на 1 декември, когато предстои първата среща с представители на компанията.

Microsoft Innovative Educator (МИЕ) Expert е програма на Microsoft, създадена, за да стимулира глобални учители, които използват технологиите. Очаква се те да проправят пътя за ефективното използване на нови разработки за по-добри резултати от обучението. МИЕ експертите работят в тясно сътрудничество с Microsoft за въвеждане на иновациите в образованието. Те ще имат възможност да споделят мислите си и опита си за ефективното използване на технологиите в образованието с колеги и политици. Ще могат да представят своите виждания за нови продукти и инструменти за обучение пред Microsoft.

Тази учебна година през март в Будапеща, Унгария ще се проведе форум, на който иновативните експерти ще обменят най-добрите практики, и ще обединят усилия за насърчаване на иновациите в преподаването и ученето. Между тях ще бъде и Люси Дерменджиева.

ПО ИНИЦИАТИВА НА РОТАРИАНЦИТЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ 3000 Д...
OЩЕ ДВАМА ГЕРМАНЦИ СТАНАХА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА ГОЦ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023