logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285299

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Трима наркодилъри от Гоце Делчев станаха „клиенти“ на прокуратурата

3e2090129bfe7af1e002fb72992327371

На един от мъжете е наложена  мярка "задържане под стража" , а другите двама са с парична гаранция.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, се води разследване по образувани досъдебни производства за извършени престъпни деяния – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

В рамките на дейността по превенция на криминалната престъпност, свързана с разпространение на наркотични вещества, в Районното управление на МВР в Гоце Делчев е постъпила оперативна информация за лица, занимаващи се с тази престъпна дейност.

Разследващите органи са предприели наблюдение на конкретни адреси в гр. Гоце Делчев, като впоследствие е бил задържан Б. И. Преди това мъжът бил посетен в дома си от Г. К., след което се придвижил с велосипед от обитаваното от него жилище до адреса на Б. П., откъдето излязъл с черна найлонова торбичка. Същата е била иззета при обиск. В нея е била открита суха растителна маса с тегло 89,37 грама, която при направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

При претърсване и изземване в дома му е била намерена електронна везна, свивка с канабис, както и други свивки и торбичка, съдържащи бяло прахообразно вещество, нереагиращо положително на полеви наркотест.

Наред с това са били претърсени помещения в имот на друг адрес в града, използвани от Б.П. Там са били намерени торбички със суха растителна маса от листа и съцветия, реагираща на канабис. Общото количество на иззетата у него дрога възлиза на 242,65 грама. В жилище, обитавано от Г.К., разследващите са открили 2,96 грама амфетамин.

Б.И. (на 45 години), Б.П. (на 40 години) и Г.К. (на 39 години) са били привлечени в качеството на обвиняеми. Двама от тях - за държане на наркотични вещества с цел разпространение, а Б.П. и за разпространение на дрога.

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград, съдът е определил мярка за неотклонение „под стража“ спрямо Б.И. Другите обвиняеми – Г.К. и Б.П. са с мерки за неотклонение „гаранция в пари“, в размер съответно от 500 лева и 3 000 лева.

Действията по разследването продължават.

Петър Витанов: Кризата върна Европейския съюз към ...
Неврокопчани се преклониха пред паметта на Христо ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024