Svlachishte GD1

Поради срутване на земна маса на път II-19 между с. Места и с. Господинци и двете пътни ленти са затворени за движение. Разчистването вероятно ще отнеме около 4-5 часа.

Инцидентът стана преди обяд, няма пострадали хора и пътуващи автомобили. Пороите от последните дни предизвикаха голямото свлачище край заведението „Лъвчетата”.

Водачите могат да преминават през гр. Гоце Делчев – проход Попови ливади /Папаз чаир/ – с. Катунци – АМ „Струма“.

ОДМВР-Благоевград призовава да се шофира с повишено внимание и скорост, съобразена с пътните условия. Контролът по безопасност на движението в района се осъществява от полицейски екипи, които са на място.

„Край нашето село има два полицейски патрула, които връщат всички пътуващи от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен обратно по стария път през Господинци. Те могат да обиколят през Попови ливади, за да стигнат до магистрала „Струма”. Обходен път, за да продължат оттук към Банско, както и за идващите от Банско насам, просто няма. По думите на полицаите, които са тук, разчистването на шосето ще продължи поне 4-5 часа”, каза кметът на село Господинци – Ахмед Ходжов.

Svlachishte GD2Svlachishte GD