logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285349

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ ЩЕ ПОСЕТИ ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВЪВ ВТОРНИК

4f6a81d4ae6567786a0ca4bfad5268a5

Симеон Сакскобургготски ще посети Гоце Делчев. Визитата му е по покана на кмета Владимир

Москов и директора на ПМГ "Яне Сандански" Елка Божикова и е предвидена за вторник, 27 септември. 

Той ще пристигне в 11:00 часа в гимназията, където ще го посрещнат градоначалникът и заместниците му, председателят на Общинския съвет и общински съветници.

В училището Симеон Сакскобургготски ще се срещне с учениците и преподавателите и ще разгледа експозицията, в която е изложено старото знаме на ПМГ "Яне Сандански".

При реставрацията на училищното знаме през 2015 г. специалистите откриха втори слой, на който е изобразен детският лик на Сакскобургготски. Уникалната находка не е случайна, тъй като до 1944 г. гимназията е носила неговото име.

През февруари тази година ученици от гоцеделчевската гимназия заедно с директора Елка Божикова бяха специални гости на Симеон Сакскобургготски в двореца „Врана“, където заедно със свои връстници дискутираха проблемите на съвременна България, Европа, толерантността и въпросите за Холокоста.

Именно тогава те изненадаха приятно домакина си, като му представиха уникалната историческа находка, гордост на гимназията - възстановеното знаме с извезания върху него със свила и злато лик на Симеон, когато е бил съвсем малък. 

По-късно през деня Сакскобургготски ще проведе среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, както и с представители на местния бизнес, а около 15.00 часа ще разгледа и обновения градски парк.

Той ще бъде придружен от дългогодишния си съветник по комуникациите Цветелина Узунова, която е от Гоце Делчев.

Това ще бъде първата визита на Симеон Сакскобургготски в гимназията. Досега той е посещавал града два пъти. Първият път бе през лятото на 2001 г. по време на предизборната кампания за парламентарните избори, а вторият – за Великденските празници през 2003 г.

 

Инфомрежа

ПОСЛЕДНИЯТ ЦАР НА БЪЛГАРИЯ СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ...
ПИРИН ЗАГУБИ ОТ БОТЕВ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЛЕД ГОЛОВ ТРИ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024