logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2215590

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Семинар по проект "Нашият общ път към съвместното бъдеще" се проведе в Гоце Делчев

20210427 120434

На 27-ми и 28-ми април 2021 се проведе семинар УСТОЙЧИВО ПОЛЗВАНЕ НА КУЛТУРАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА – РОЛИ И ВЪЗДЕЙСТВИЯ НА КУЛТУРАТА И ТУРИЗМА по проект „Нашият общ път към съвместното бъдеще“.

Организатор на събитието бе Център за развитие на Източния плански регион – Щип, Република Северна Македония.

Семинарът се проведе съвместно с македонските партньори от гр. Щип, като бе осъществена онлайн връзка между участниците от Гоце Делчев и Щип. Лектор на семинара бе Александър Гумберовски, експерт по туризъм и маркетинг.

В рамките на два дни всички 20 участници се обучаваха как се анализират потенциала и ресурсите на общността с цел предоставяне на услуги в областта на туризма; как се създава туристически продукт и услуга и какви са успешните примери и практики от трансграничния регион на България и Северна Македония.

Участниците работиха върху поставени задачи да се идентифицират предимствата и ресурсите на региона, които да се развият в туристически продукт, както и какво общината или региона може да осигури в съответствие с очакванията на потребителите.

Семинарът е част от предвидените дейности по проекта за устойчиво използване на културните ресурси на двата региона за развитие на туризма. Проектът включва също дейности за разработване на дигитални промоционални материали чрез използване на 3D технология и мобилно приложение за идентифициране на туристическите места в областта на културата в двата региона, както и съвместно участие на партньорите в ежегодни културни събития от двете страни на границата.

Проектът е финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG – IPA CBC България – Северна Македония и фокусът му е върху развитието и насърчаването на трансграничното сътрудничество в областта на културата, фестивални и творчески възможности за обмени между публичните институции и други заинтересовани страни в туристическия сектор, чрез организиране на събития по проекта, трансфер на знания и опит, организиране на тематични ученически посещения, разработване на различни ICT приложения и разработване на 3D видео.

Водещ бенефициент е Център за развитие на Източния плански регион – Щип, Република Северна Македония, община Гоце Делчев е партньор на проекта.

20210427 120452

20210427 120412

Млади висшисти без опит с шанс за работа по програ...
Просветният министър Вълчев посети Първо ОУ, Трето...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 09 Май 2021