logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285437

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

САМО ЕДНИН КАНДИДАТ Е ПОДАЛ ДОКУМЕНТИ ЗА РЪКОВОДИТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

2006 09 05 027

Районният съдия Магдалена Жбантова-Стефанова е единствената кандидатура в конкурса за избор на нов административен ръководител на Районен съд - Гоце Делчев.

Съдия Стефанова е подала документите за участие в конкурса на Висшия съдебен съвет през юли ведно с коректно приложена имотна декларация, автобиография, както и концепция за работата на Районния съд в Гоце Делчев, ако тя бъде избрана за негов административен ръководител. 

Резултатът от конкурса ще бъде оповестен през есента, коментираха запознати с процедурата магистрати. Комплексната оценка от атестацията на съдия Магдалена Жбантова-Стефанова на ВСС от 2015 г. е „Много добра”.

Гоцеделчевската съдийка, кандидат за поста председател на Районния съд, е с повече от 19 години юридически стаж. От 2001 г. до момента тя е районен съдия в Гоце Делчев, като преди това една година е била и съдия изпълнител. 

Съдия Жбантова-Стефанова е декларирала, че познава отлично структурата на Районния съд в Гоце Делчев, както и уменията и възможностите магистратите и съдебните служители, с които е в добра комуникация и екипност. 

В своята концепция тя е посочила, че ще продължи да надгражда утвърдените добри практики, постигнати от целия съдебен състав на Районния съд, както и че ще въвежда новости съгласно законовите разпоредби.

Ако ВСС наесен избере за председател на Районния съд в Гоце Делчев съдия Магдалена Жбантова-Стефанова, тя ще смени досегашния председател Мария Карагьозова, която управляваше успешно съдебната институция в продължение на два мандата, след изтичането на които по закон тя няма право да се кандидатира за трети.

В края на юни съдийската колегия на ВСС обяви процедура за избор на председатели на три съдилища в страната, сред които е и Районен съд - Гоце Делчев. 

Обявлението за свободните длъжности за административни ръководители е на основание член 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт. Обявените свободни длъжности са за административни ръководители на Окръжен съд – Велико Търново, Административен съд – Перник и Районен съд – Гоце Делчев.

През февруари тази година поради изтичане на втория мандат на председателката на съда в Гоце Делчев - Мария Карагьозова, бе проведен конкурс за неин наследник, на който обаче не бе избран такъв. Единственият кандидат за поста бе районният съдия Стоян Хаджиев, но той не успя да събере необходимия брой гласове, за да получи шефското място. Според закона до обявяването на настоящата процедура съдия Карагьозова остава начело на Районния съд в Гоце Делчев. 

Карагьозова бе на ръководната длъжност през юни 2005 г., а през септември 2010 г. получи доверие и за втори мандат. Карагьозова е доктор по право, член е на Съвета по изпълненията на наказанията към правосъдното министерство.

До високия пост, който заема два мандата, съдия Карагьозова стигна след дълга професионална квалификация. В началото на кариерата си, след завършване на висшето си образование през 1998 година, тя започва работа в системата като съдия изпълнител в Районния съд в Гоце Делчев.

От края на 2000-та до началото на 2003 г. е юрисконсулт в Министерството на правосъдието, след което работи като съдия в гоцеделчевския съд. От 2005 г. до момента тя е начело на Районния съд в Гоце Делчев.

Според закона председателите на съдилищата в България не могат да заемат поста си повече от два мандата. По тази причина съдия Карагьозова няма право да кандидатства за трети пореден мандат. За двата си мандата като ръководител на гоцеделчевския съд, Мария Карагьозова показа безспорно истински професионализъм в работата си и се доказа като перфектен администратор.

Инфомрежа

САНИРАНЕТО В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНИ СИЛИ
КУЛТОВА ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА ГОСТУВА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024