logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3399073

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

СЪДЪТ СЕ ПРОИЗНЕСЕ В ПОЛЗА НА КОСТАДИНКА БОГДАНОВА, КОЯТО ИЗМЕСТВА МИХАИЛ КОВАЧЕВ КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК. ТОЙ МОЖЕ ДА ОБЖАЛВА

alt

Административният съд в Благоевград обяви решението си във връзка с жалбата на адвокат Костадинка Богданова. Магистратите се обявиха срещу решението на ОИК – Гоце Делчев, с което за избрани от листата на ПП „ГЕРБ“ са определени общинските съветници, в частта за Михаил Ковачев.

alt

Ето подреждането на успелите да влязат в ОБС-Гоце Делчев съветници от ГЕРБ спрямо броя на преференциите им:

1.Ангел Тунчев, №1 в бюлетината, с отчетени 816 гласа (181 валидни предпочитания и 635 отчетени за кандидатската листа бюлетини без предпочитания);

2. Атанас Чурков – №2 в бюлетината, получил 215 валидни предпочитания;

3. Димитър Попов – №5 в бюлетината, получил 181 валидни предпочитания;

4. Борислав Пръков – №9 в бюлетината, получил 154 валидни предпочитания;

5. Димитър Гамишев – №7 в бюлетината, получил 141 валидни предпочитания;

6. Михаил Ковачев – №10 в бюлетината, получил 140 валидни предпочитания.

По жалба на кандидата на общински съветник от ПП ГЕРБ – Костадинка Богданова, беше разрешено ръчно преброяване на бюлетините в секция 22 (Дома на културата в гр. Гоце Делчев). Неправилно са отчетени единствено бюлетините подадени с отбелязани предпочитания за кандидата Михаил Ковачев, за който според извършеното преброяване от съда са подадени 5 броя бюлетини с преференции, вместо отчетените 16 броя бюлетини.

Общият брой на бюлетините с валидни преференции, подадени за Ковачев във всички избирателни секции на територията на община Гоце Делчев е 129 броя, а не 140, както е отчетено в протокола на ОИК. В случая съдът е установил съществени нарушения на изборния процес, които са основание да обяви за недействителен резултата от изборите по отношение определянето на Михаил Ковачев за общински съветник от листата на ПП „ГЕРБ“.

Магистратите са изпратили преписката в ОИК – Гоце Делчев, която трябва да обяви за спечелил мястото за общински съветник от ПП ГЕРБ следващия в листата, а това е адвокат Костадинка Богданова. Решението може да се обжалва пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от обявяването му на страните.

Източник: toppresa.com

ПОРЕДНА ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА В ДОМ НА КУЛТУРАТА-ГО...
Световният ден на толерантността беше отбелязан и ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 25 Май 2024