logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285426

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Рожденикът Владимир Москов: Напролет ще санираме още 22 блока в Гоце Делчев!

12439228 472935566164769 1126979637921210727 n

Още 22 жилищни сгради на 22 сдружения ще бъдат санирани със сигурност през тази година в Гоце Делчев, информира кметът на общината Владимир Москов, който днес е рожденик. Това са блокове, както от масивните жилищни комплекси в централната част на града, така и в панелните квартали – ЖК "Юг" и ЖК"Дунав", за които са осигурени 18 милиона лева. Приблизителният срок за приключване на изпълнението е три месеца от подписването на договорите, като задължение на фирмите е всяка фаза на изпълнение да бъде съгласувана със сдружението на собствениците посредством техен упълномощен представител, обясниха от общинската администрация в Гоце Делчев, а масовото саниране се очаква да започне напролет.

Санирането включва поставяне на 10 сантиметрова външна излолация, 5 камерна ПВЦ дограма за всички прозорци и врати в сградите, топло и хидро изолация на покривните пространства, подмяна на ВиК и електрически инсталации в общите части, ремонт на стълбищните клетки и поставяне на енергоспестяващо осветление с фотоклетки. 

"Интересът към санирането на многофамилните жилища по националната програма на МРРБ в Гоце Делчев е изключително голям. Регистрирани са още 100 сдружения на собственици в града, които също кандидатстват за финансиране. Очакваме през пролетта да се регистрират още сдружения", обяви още кметът Владимир Москов с надежда, че ще бъде отговорено адекватно на нуждите на сдруженията. С тържествен водосвет и официална церемония на 25-и октомври миналата година в Гоце Делчев бяха открити първите два санирани блока "Кокиче" и "Иглика" на улица "Бяло море" от общо 8-те готови до онзи момент многофамилни жилищни сгради, финансирани на 100 % от националната програма за енергийна ефективност.

И двете санирани сгради, които бяха официално открити през октомври в Гоце Делчев, са с по два входа, всеки с по 24 жилища или общо 48 апартамента. Дейностите, които бяха извършени по санирането, бяха монтаж на нова ПВЦ дограма на апартаментите и общите части, топлинно изолиране на външни стени и покрив, хидроизолация и отводняване на покрив, ремонт на заземителна и мълниезащитна инсталация, ремонт на електроинсталация в общите части и въвеждане на енергоспестяващо осветление. За всеки апартамент при санирането на са вложени средно от 7 до 10 000 лева, без съфинансиране от собствениците им. 

21 футболисти водят подготовка с Пирин-Гоце Делчев
Ясна е програмата хандбален клуб Пирин Гоце Делчев...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024