logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285369

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

РОМИТЕ ОТ КВАРТАЛ КРЕМИКОВЦИ В СЕЛО МАРЧЕВО С ПЪРВИ МОЛБИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО ПО ЗАКОНОВ РЕД

kremikovci

Две заявления за изработване на подробни устройствени планове /ПУП/ за строителство на жилищни сгради и магазин в ромският квартал "Кремиковци", постъпиха за разглеждане и одобрение от Общинския съвет в Гърмен.

Молбите са подадени от местния пастор Иван Айдаров и синовете му Румен и Кирил и бяха разгледани на днешното заседание на Общинския съвет. Те са на основание чл. 21, ал. 1 от ЗМСМА и чл. 124а, ал. 1 от Закона за устройство на територията.

Двамата братя Румен и Кирил Айдарови искат да им бъде разрешено изработването на ПУП за застрояване на жилищна сграда в поземлен имот № 047072 в местността „Падарката“, както и ПУП за построяване на магазин в съседния имот, който е под № 047073.

От името на Иван Айдаров, познат в региона като "пастора", също е внесено в ОбС - Гърмен законово искане за изработване на ПУП за жилищна сграда в поземлен имот № 047097 в същата местност.

На 8 септември 2015 г. при акция "Багер" в ромския квартал "Кремиковци", по време на която бяха съборени над 10 незаконни къщи, бяха разрушени и масивните жилищни сгради на евангелския пастор на гетото и на брат му Асен Айдаров.

"За нас няма живот вече, отнемат ни бъдещето", коментира тогава пред ИНФОМРЕЖА пасторът. Той обясни, че купил земята за над 1 300 лева и строил дома си в продължение на 20 години.“.

Общинските съветници от община Гърмен приеха бюдже...
21 футболисти водят подготовка с Пирин-Гоце Делчев
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024