logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3425406

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ. ПУБЛИКУВАТ СПИСЪК НА ДЛЪЖНИЦИТЕ, КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ

ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ. ПУБЛИКУВАТ СПИСЪК НА ДЛЪЖНИЦИТЕ, КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ

Общинските съветници от Гоце Делчев приеха бюджет 2016. На сесията присъстваха 28 от 29-те местни избраници , от които 24 гласуваха „За“, а 4 „против“.

Общата стойност на бюджета на община Гоце Делчев за 2016 година ще бъде 21 584 929 лева.

Стойността на предвидените средства за местни дейности са общо 8 016 000 лв., които включват издръжката на дейности като домашен социален патронаж, култура, общински предприятия, осветление на улици и площади, поддръжка на общинската пътна мрежа, чистота и озеленяване, текуща вещева издръжка на детски градини, обединени детски заведения и ясли, общинска администрация, кметства, общински съвет и други.

За зимното почистване са фиксирани в бюджетната рамка 63 000 лева, a 80 000лева ще бъдат заделени за подпомагане на тежко болни и крайно нуждаещи се граждани на общината.

В рамките на бюджета влизат и всички делегирани бюджети за издръжка на учебните, социални заведения и детските градини на територията на общината.

Повишаване на местните данъци и през 2016 година няма да има, като така община Гоце Делчев ще продължи да е общината с най-ниски данъци в България, което явно не стимулира редица иначе сериозни бизнесмени, за да си ги плащат и те влачат задълженията си с години.

На заседанието бе гласувано единодушно още в близките дни на сайта на общината и по медиите, да бъдат публикувани имената на всички тези длъжници със суми над 500 лева, които години наред не са плащали данък сгради, такса смет и данък МПС. Същите ще бъдат дадени и на съдия изпълнител.

Прави впечатление, че 99 % от длъжниците в списъка са предимно бизнесмени - собственици на частни фирми, производствени предприятия и хотелски комплекси, които карат скъпи коли и лъскави джипове.

За събиране на неплатените данъци в община Гоце Делчев работят четирима съдебни изпълнители и има образувани десетки преписки за принудително събиране.

Общата дължима сума, която община Гоце Делчев има да събира от недобросъвестни данъкоплатци възлиза на 900 000 лева.

Общинските съветници приеха и план за работа на Общинския съвет за 2016 г. и стратегия за управление на общинската собственост.

Към 31 декември 2015 година общо задълженията на община Гоце Делчев са в размер на 4 000 000 лева – задължения към фирми за изпълнени строителни дейности и кредити свързани с изпълнението на текущи проекти на Община Гоце Делчев, чието погасяване предстой - съобщи Инфомрежа.

От общия бюджет след обсъжданията отпаднаха 300 000 лева, предвидени в приходната част от продажбата на земи общинска собственост.

Сумата отпадна, тъй като въпросните продажби през 2016 година няма да бъдат извършени заради забранителна наредба, която стопира продажбите на земи по чл. 19.

 

ГОЦЕДЕЛЧЕВСКАТА ПОЛИЦИЯ ЗАЛОВИ МЪЖ ОТ ХАДЖИДИМОВО ...
ПРЕЗИДЕНТЪТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ НАЗНАЧАВА ДРУГ ГОЦЕДЕ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Юни 2024