logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203764

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ПРЕЗИДЕНТЪТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ НАЗНАЧАВА ДРУГ ГОЦЕДЕЛЧЕВЕЦ ЗА ШЕФ НА ОТБРАНАТА

ПРЕЗИДЕНТЪТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ НАЗНАЧАВА ДРУГ ГОЦЕДЕЛЧЕВЕЦ ЗА ШЕФ НА ОТБРАНАТА

Генерал Андрей Боцев, който е родом от град Гоце Делчев, е почти сигурен заместник на началника на отбраната Румен Николов, който освобождава поста поради изтичане на мандата му.

Тиражираните слухове за рокадата бяха потвърдени от наш човек работещ в президентската администрация.

Според източника ни, генерал Боцев, който е чичо на зам.кмета на Община Гоце Делчев – Богдан Боцев, се ползва с пълната подкрепа на своя съгражданин Росен Плевнелиев, което го превръща в най-сериозната кандидатура за поста.

В момента той е главнокомандващ на най-големия вид въоръжени сили в страната – сухопътните войски.

Освен с подкрепата на президенството, генералът се ползва с подкрепа и на офицерите, сержантите и войниците.

Сред спряганите имена за креслото на вицеадмирал Румен Николов са още заместникът му генерал-лейтенант Константин Попов, бившият министър на отбраната Аню Ангелов, генерал-майор Румен Радев и контра адмирал Митко Петев. Според военните не са изключени и изненади.

Генерал-майор Андрей Боцев е роден на 26.11.1959 г. в гр. Гоце Делчев. През 1981 г. завършва мотострелковия профил на ВНВУ „Васил Левски”. Офицерската си кариера стартира, като командир на взвод, след което заема длъжностите: командир на рота; командир на мотострелкови батальон; началник-щаб на мотострелкови полк; заместник-командир и командир на мотострелкови полк; началник-щаб на бронетанкова бригада; ВРИД командир на бронетанкова бригада и командир на планинска бригада.

В щаба на Сухопътните войски е бил началник на направление; заместник-началник на отдел; заместник-началник на щаба по подготовката на войските; заместник-началник на Сухопътните войски, началник на щаба на войските. Завършил е ВА „Г. С. Раковски”, а през 2014 г. и Генералщабния й факултет.

Считано от 30.06.2014 г. е повишен в следващо висше военно звание „генерал-майор” и назначен на длъжността „командир на Сухопътните войски”. Сред множеството награди, връчени на генерал-майор Боцев, са: медалите „За отличие в БА” и „За заслуги към БА”; наградни знаци „За вярна служба под знамената”; поименно лично оръжие „карабина”.

 

ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ. ПУБЛИКУВАТ С...
ЗAЛОВИХА ГОЦЕДЕЛЧЕВСКИ ДЯДО ПЛЕЙБОЙ С КОКАИН И КАН...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023