logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3399346

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТ МЕЖДУ ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ОБЩИНА ЩИП, МАКЕДОНИЯ

alt

Финална пресконференция по проект CREATIVA „Създаване на мрежа от мултимедийни центрове в трансграничния регион“ се проведе днес в Гоце Делчев. Проектът е финансиран от третата покана на инструмента за предприсъединителна помощ на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Македония. 

На събитието присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и на Щип Илчо Захариев, заместник-кметът Валери Сарандев, представители на партньорските организации по проекта, общински съветници. 

Партньори по проекта са Народно читалище „Петко Рачев Славейков – 1938“ с. Брезница, община Гоце Делчев и Център за развитие на източен плански регион – Щип, Република Македония. Общият бюджет на проекта е 451 135.03 евро, а продължителността му бе 24 месеца. 

Основните цели на проекта са: подкрепа на трансгранични бизнес инициативи; създаване на трансграничен център; развитие на общи маркетингови услуги за подкрепа на бизнеса; създаване на трансграничен бизнес клъстер, заедно с фирми от Щип; засилване на конкурентноспособността на предприемачите в региона и други. 

В рамките на проекта бе създаден трансграничен клъстер, в който от българска страна участват 16 фирми, а от македонска – 32. Извършен е също ремонт на сградата на читалището в село Брезница.

alt

 

ДЕЦА ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВЪЗПРОИЗВЕДОХА ТРАДИЦИОННИ ЗА ...
ПОРЕДНА СВЕТОВНА КИНО ПРЕМИЕРА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! МЕЖД...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 25 Май 2024