logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2571073

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

МС предлага проф. Стефан Костянев да бъде награден с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие

609876543212345678984176

Кабинетът предлага на президента да награди с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие проф. Стефан Костянев за неговите особено значими заслуги за развитието на медицинската наука и образованието.

Стефан Костянев е с корени от района на град Гоце Делчев, съобщава в-к Хроника. Завършил е средното си образование в местната гимназия „Яне Сандански“. Научните интереси на проф. Костянев са в областта на функционалната белодробна диагностика, детската респираторна физиология, физиологията и патофизиологията на физическото натоварване и съня. Той е създател на научна школа в областта на функционалната белодробна диагностика. Участвал е активно в управлението на много научноизследователски, образователни, инфраструктурни и бизнес ориентирани проекти, финансирани по национални, европейски и международни програми.

Под ръководството на проф. Костянев са реализирани 27 научни проекта, 4 национални програми, 7 проекта за научна периодика, 7 големи инфраструктурни проекта и 3 големи образователни проекта с европейско финансиране. Той е директор на научноизследователския институт при МУ – Пловдив, който стимулира и подпомага развитието на научния потенциал в областта на медицината. Благодарение на създаването на института Медицинският университет в Пловдив през 2021 г. получи статут на Научноизследователски университет – един от седемте в страната. Проф. Костянев е уважаван член на специализирани научни съвети и организации в страната и в чужбина.

От 2011 до 2019 г. проф. Костянев е ректор на МУ – Пловдив. По време на неговото управление значително се увеличава броят на чуждестранните студенти в университета, което е своеобразна оценка за качеството на обучение и за международния му престиж, както и признание за висшето медицинско образование в страната като цяло.

Неврокопският митрополит Серафим ръкоположи за све...
Състезателите на "Джудо Неврокоп" с медали от турн...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Понеделник, 27 Юни 2022