logologo

 

banner apteki mareshki   banner dzi   pirin imoti 377 100On Screen Facebook Popup by Infofru

Последвайте ни във Facebook!

Затвори

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2110166

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Правителството отпусна 1.8 млн лева за болницата в Гоце Делчев и 600 000 лева за улица в Хаджидимово

138707847 2790093264547383 6927039448317718143 o
Правителството отпусна 1,8 милиона лева по бюджета на община Гоце Делчев за купуването на нова медицинска апаратура за МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, както и за ремонт на помещенията, в които оборудването ще бъде инсталирано.
По време на посещението си в Гоце Делчев през изминалата седмица министър-председателят Бойко Борисов заяви, че правителството ще осигури необходимото финансиране за важната апаратура. Премиерът предложи на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов да проучи възможностите за разширяване на болницата и модернизирането й.
„Осигурените 1,8 милиона лева са за купуването на графичен рентген, компютърен томограф, ехограф, цифров мамограф, а част от средствата са и за ремонт на помещенията, където те ще бъдат инсталирани“, заяви  премиерът Борисов  на редовното заседание на Министерския съвет.
„Решавате важен проблем за Гоце Делчев и за целия район. 70 000 души обслужва нашата болница. Техниката, с която в момента разполагаме, е от близо 30-40 и повече години, така че благодаря Ви и разчитаме партньорството ни да продължи“, заяви кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов пред министър-председателя Бойко Борисов.
Кметът Москов добави, че с подкрепата и на правителството, и на министъра на здравеопазването, градът е успял да се справи със сегашната ситуация, причинена от пандемията от COVID-19.
„Партньорството ни в действията е в името на хората. Най-близката болница, където има подобна апаратура, е над 100 км и то по планински път. Нека хората от Гоце Делчев и областта да са спокойни“, отбеляза премиерът Борисов.
Управителят на болницата в Гоце Делчев д-р Петър Филибев също изрази благодарност за бързата реакция на правителството за осигуряването на средствата за новата апаратура.
„Образната диагностика изцяло ще бъде подменена, с което ще подобрим качеството на предлаганата услуга както на жителите на близките общини, тъй като идват пациенти и от община Доспат, така и на гостите в региона“, изтъкна д-р Филибев.
Отпускаме също 600 000 за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в град Хаджидимово в следствие на наводненията и валежите там. Изпълняваме ангажиментите, които бяхме поели“, каза още министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.
Семейство от Гоце Делчев апелира за помощ, домът и...
Пропадна пътя Банско - Гоце Делчев при Момина кула
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 20 Януари 2021