logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203877

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ПО ИНИЦИАТИВА НА РОТАРИАНЦИТЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ 3000 ДЕЦА СЕ ИЗСЛЕДВАХА ЗА ДИАБЕТ

alt

Ротарианците от Гоце Делчев отчетоха изключително успешна кампания за безплатно изследване на подрастващите за диабет. Активността на родителите и учениците бе почти 100 %. Само за първите два дни от кампанията, която стартира на 23 ноември, се изследваха 2800 човека, предимно ученици.

В инициативата на Ротари клуб - Гоце Делчев, осъществена със съдействието на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, продължи и днес, а броят на изследвалите се надхвърли 3000.

Родителите, учителите и директорите на училищата на територията на Гоце Делчев показаха изключителна активност и загриженост за здравето на подрастващите, споделиха организаторите, които увериха, че през пролетта кампанията за безплатно изследване на учениците и младите хора за коварната болест диабет ще продължи и в съседните на Гоце Делчев общини - Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Ротари клуб - Гоце Делчев, със съдействието на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, организира кампания "Превенция, ранна диагностика и борба с диабета сред подрастващите". Безплатните изследвания, които се проведоха в училищата, обхванаха учениците от 1-ви до 12-и клас след предоставени от родителите декларации за съгласие.

Президентът на ротарианците д-р Мария Герова даде старт на кампанията, като първа направи своето изследване пред учениците.

alt

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БЕ ОКОНЧАТЕЛНО СТРУКТУР...
УЧИТЕЛКА ОТ ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ С ПРИЗНАНИЕ ОТ БИЛ ГЕ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023