logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3359971

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Пасхално послание на Неврокопски митрополит Серафим

336676023 898506431206265 4250920566903148949 n

Снимка: Гери Войнова

Неврокопският митрополит Серафим с пасхално послание по повод Възкресение Христово.

Пасхално послание на Неврокопския митрополит Серафим
Възлюбени във възкръсналия Христос Господ, братя и сестри,
скъпи чеда и гости на богохранимата Неврокопска епархия,
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Възсия отново славният и преславен ден Господен! Днес светата Христова Църква ни кани да се радваме и насладим на този пресветъл ден, изпълнен с духовно веселие и Христов мир. Днес всичко се изпълва със светлина, ликува цялото творение. Греховният мрак се разпръсква и животът тържествува над смъртта. Де ти е, смърте, жилото, де ти е, аде, победата!(1 Кор. 15:55), питаме дръзновено с думите на св. ап. Павел, защото сме уверени, че Христовото възкресение донесе победа над смъртта, спасение на човеците и вечен живот.
Възкръсналият наш Господ Иисус Христос, чрез Своята саможертва на Кръста, примири човека с Бога и ни дари Своя мир. Обещанието Му, че е с нас „през всички дни до свършека на света” (Мат. 28:20), е неизменно. Колкото и каквито изпитания и трудности днес да преживяваме, винаги ще намираме упование и успокоение в Неговите слова: Мир ви оставям; Моя мир ви давам. (Йоан 14:27).
Възкръсналият от мъртвите Богочовек Иисус Христос остава завинаги най-святата, най-висшата, най-съвършената и непреходна Ценност, необходима като основа за личната промяна към по-добро и единственото спасение за всеки човек. Вярата ни във възкръсналия Христос, облечена в дела, е онова, което може да доведе и до желаната от всички ни положителна промяна и доброто устроение на живота в нашето общество, за духовния напредък на милия наш народ и скъпото ни Отечество. Нека мислите и сърцата ни да се издигат винаги към Христа Иисуса, за да имаме Божия мир, който надвишава всеки ум. (Фил. 4:7).
От дълбочината на сърцето си поздравявам всички православни християни в пределите на богохранимата ни Неврокопска епархия с тържеството на нашата вяра – Празникът на празниците – светлото и всеславно, живоносно Възкресение Христово. Божията благодат и милост изобилно да се излива над всички вас! Радостта от Възкресението да изпълва душите на всички ни! Възкръсналият Господ Иисус Христос да ни удостои във вечността заедно да Го срещнем и прославим в Неговото Небесно царство!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!
Ролята на математиката в казино игрите: Как вероят...
Хиляди миряни посрещнаха вестта за Христовото Възк...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 25 Април 2024