logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2436952

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

От утре очаквайте преброител у дома

OIP904082105

Преброителите започват обхода в предварително определените участъци от утре, 18 септември и ще продължат до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Електронното преброяване ще продължи до 30 септември. Удължаването на срока не променя графиците на преброителите, които са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Сроковете за онлайн и физическо преброяване ще се застъпят. Ако бъде потърсен от физически преброител, но лицето има намерение да се преброите онлайн, трябва да каже, че ще извърши преброяването електронно. Преброителите ще получат на 1 октомври кодовете на преброилите се онлайн до 30 септември.

От 1-ви до 3-ти октомври преброителите ще посетят хората, които са завили че ще се преброят електронно, но не са го направили или въобще не са участвали. Ако и след 3-ти октомври откажат да бъдат преброени ще им бъде наложена глоба. 

От НСИ информират, че хората които вече са се преброили онлайн, няма да бъдат посетени от преброител. Преброителите вече разполагат с 15-цифрения уникален код, който всяко домакинство, преброило се електронно е получило. Въпреки това се съветва хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн.

Припомняме, че всеки, който ще бъде посетен от преброител, може да поиска от преброителя да  покаже своя бадж, който го легитимира като преброител.

На кратък номер *2021 или на тел  02/907 84 30 хората могат да се обаждат както за въпроси относно преброяването, така и  за да проверят дали лицето, което се представя за преброител в действителност е преброител в техния район.

Глобите за хората, които отказват да се преброят, са в размер на 160 лева.

 

Музеят в Гоце Делчев с вход свободен през уикенда
Официално откриха нов учебен център по туризъм в Н...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Януари 2022