logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3455962

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

От полунощ: Отново с маски на закрито

863ff5574f56cd0137790d8c7d1d543b

Връща се задължителното носене на маски на закрити обществени места.

Връща се задължителното носене на маски или други предпазни средства (напр. шлемове) на закрити обществени места, обяви министър Кирил Ананиев на брифинг по повод увеличения брой случаи на коронавирусна инфекция у нас.

До края на седмицата ще бъде решено и дали да се удължи срокът на действие на извънредната епидемична обстановка, допълни Ананиев.

Няма да се въвеждат твърди мерки срещу епидемията. Ще поискаме да се спазват по-стриктно досегашните мерки, като въвеждаме някои ограничения, поясни здравният министър Ананиев. Няма да бъдат затваряне населени места и граници. При нужда ограничено ще бъде движението само с конкретни квартали.

От 00.00 ч. на 23 юни  влизат в сила следните мерки:

1. Засилване на контрола за спазване на мерките чрез повече проверки.

2. Задължително спазване на дистанция в големите търговски обекти и носене на защитни предпазни средства. Задължително ще е носенето на маска или друго предпазно средство на закрити обществени места като магазини, молове, търговски центрове. Персоналът  трябва също да носи маски, а хората да спазват физическа дистанция от метър и половина.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.

3. При организиране на масови спортни събития на открито, не повече от 1000 души в един сектор за мачовете, а при останалите - организация за 50% пълняемост, което означава разполагане на публиката през седалка.

4. На всички мероприятия на закрито, включително кина, театри, спортни събития  и други се допускат хора до 50% от капацитета на залите и при задължително носене на маски, защитни шлемове и пр. предпазни средства.

Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др. 

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито също важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

Заповедта на здравния министър вижте Тук.

 

 

Откриха официално модерна оранжерия в Гоце Делчев
Хванаха неврокопчанин с фалшива книжка, друг катас...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 12 Юли 2024