logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285294

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

От днес пътуваме до Гърция, отварят и нощните клубове

greece111

Не е ясно дали карантината пада за пътуващите през ГКПП "Илинден - Ексохи"

За сега нама информация от българските власти дали ще бъде ли отворен за свободно движение граничен пункт ГКПП “Илинден – Ексохи”,  който  не беше включен в заповедта на гръцкото министерство.

Дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си при спазване на противоепидемичните мерки, съгласно изменената  заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

На 13 юни министърът на здравеопазването издаде нова заповед, на основание на която от 15 юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки”, обяви Министерството на здравеопазването.

Ограниченията при пътуване в Гърция също отпадат.

Гърция ще пропуска български граждани през границите си без ограничения и карантина от 12.00 ч. на обяд на 15 юни, съобщи вчера МВнР. При влизане в страната гръцките гранични служители ще предоставят по тяхна преценка анкетни карти, в които българските граждани трябва да попълват трите си имена и дестинацията на пътуването. На произволен принцип ще бъдат вземани и проби за коронавирус. При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В такъв случай от МВнР препоръчват на българските граждани да се връщат в България от границата.

 

На ГКПП "Кулата" вече има екипи на "Пътна полиция", които ще проверяват всички шофьори и пътуващите в автомобилите за неплатени фишове и глоби за нарушения. Това може да причини сериозни задръствания в първия ден на отворени граници към Гърция. 

Задължително остава носенето на маски в градския транспорт, тъй като нямало възможност да се следи за спазване на дистанция в превозните средства. Препоръчва се предпазни маски да се ползват в закрити пространства – търговски обекти, театри, кина, концертни зали.

В сила остават всички мерки за хигиена и дезинфекция. В големите търговски обекти е създадена организация да се следи потокът в свободните пространства и магазините.

Мъж пострада при катастрофа край Гоце Делчев
Зелената сделка и възстановяването на Европа след ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024