logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203884

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

OЩЕ ДВАМА ГЕРМАНЦИ СТАНАХА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

alt

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов връчи

на Йохана и Готфрид Мюлер отличието

“Почетен гражданин на град Гоце Делчев”.

alt

Двамата получиха отличието на церемония,

което се проведе в Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания “Символ на любовта”.

Решението за удостояването им със званието “Почетен гражданин на град Гоце Делчев” бе взето единодушно от Общинския съвет-Гоце Делчев на предходно заседание.

Освен специално гравираните медальони с техните имена, Йохана и Готфрид Мюлер получиха от председателят на Общински съвет – Ангел Гераксиев и копие от решението на местния парламент, с което те се удостояват с почетно гражданство.

Така семейство Мюлер стана част от немската общност в град Гоце Делчев получили това високо признание, след най-големия местен предприемач Бертрам Ролман и милиардерът Фридхелм Лоо, който е сред най-богатите хора в Германия и много близък до канцлера Ангела Меркел. alt

"Семейство Мюлер вече 14 години работи изключително активно в областта на здравеопазването и социалната сфера в община Гоце Делчев. Двамата трайно, последователно, безкористно и с голяма отдаденост подпомагат хората в нужда в Гоце Делчев", подчерта кметът Владимир Москов. Той припомни, че двамата германски граждани пристигат в България, за да наблюдават реализацията на проекта Немска клиника "Символ на надеждата" в гоце Делчев и да се заемат с цялостното му осъществяване.

Дейността им обаче надхвърля немската клиника, която по-късно се превърна в хоспис. «Те са лично ангажирани с проблемите на населението, помагат на нуждаещи се социално слаби и болни хора. Срещат всеки, който има нужда и с готовност помагат», допълни още Владимир Москов.

Освен това семейство Мюлер са пряко ангажирани и с всички останали проекти, които се реализират в Гоце Делчев от Съюза на свободните евангелски църкви – най-големият от които е Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания „Символ на любовта”. С тяхна помощ, в община Гоце Делчев са доставени много на брой помощи и дарения, които са били предназначени за нуждите на училища, детски градини, социални домове, общинската болница и нуждаещи се семейства.

Заради направеното от Йохана и Готфрид Мюлер през последните 14 години, за безкористната им дейност, трайната, последователна и отдадена работа в помощ на хората в нужда в община Гоце Делчев, бе взето решението те да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на град Гоце Делчев".

Двамата споделиха, че макар да се връщат в Германия, България завинаги ще остане в сърцата им, а Гоце Делчев ще бъде техен втори дом, който с удоволствие ще посещават всяка година. «Тук намерихме толкова много обич и приятели, чувстваме се като ваши съграждани и истински обичаме това прекрасно място», споделиха семейство Мюлер и благодариха на ръководството на община Гоце Делчев за пълната подкрепа през годините и добрата съвместна работа.

УЧИТЕЛКА ОТ ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ С ПРИЗНАНИЕ ОТ БИЛ ГЕ...
ПОРЕДНА ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА В ДОМ НА КУЛТУРАТА-ГО...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023