logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203701

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БЕ ОКОНЧАТЕЛНО СТРУКТУРИРАН И ЗАПОЧНА РАБОТА

alt

Общински съвет – Гоце Делчев бе окончателно структуриран, след като и последните шестима нови общински съветници положиха клетва на редовното заседание на местния парламент.

alt

Клетва положиха Георги Мишев, Димитър Бояджиев и Магдалена Пиринска от БСП-Гоце Делчев, с което най-голямата група в Общински съвет вече е в пълен състав.

На мястото на заличените от ОИК избрани с преференциален вот съветници - Иса Джинджи, Мехмед Кесаджи и Ибрахим Аян, застанаха и положиха клетва общинският лидер на ДПС Сайди Чолак, Юсеин Зърбаш и Джалил Бошнак.

След като приеха измененията и допълненията в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, местните парламентаристи избраха и двама заместници на председателя Ангел Гераксиев. При проведеното тайно гласуване новоизбраните заместник-председатели са Димитър Балтаджиев от БСП, който има огромен организационен опит, Джалил Бошнак от ДПС, който и в предния мандат заемаше същата длъжност в ОбС.

За председател на новата комисия "Европейски регионални проекти и сътрудничество" бе избрана Мария Бузалакова, а другата комисия по младежта, спорта и туризма оглави Димитър Гамишев от ГЕРБ, който си оспорваше председателското място с Хюсеит Зърбаш от ДПС.

Комисията по законност и обществен ред оглави бившият началник на полицията в Гоце Делчев - Ангел Поюков от БСП, а постоянната комисия по селско стопанство и природни ресурси - Сайди Чолак. Комисията по образование и култура ще председателства заместник-председателят на ОбС - Джалил Бошнак от ДПС, като представител на ДПС ще е председател и на комисията по здравеопазване - д-р Неджими Уруч.

За председател на комисията по устройство на територията бе избран Ангел Тунчев от ГЕРБ, а на комисията по бюджет и финанси - Иван Геров от БСП.

Новоизбраният заместник-председател на ОбС - Гоце Делчев Димитър Балтаджиев ще оглавява комисията по общинска собственост.

В дневния ред на заседанието днес бе гласувана и една извънредна точка - промяна в числеността на общинската структура заради обособеното ново населено място - с. Поповиви ливади, за което трябва да бъдат осигурени средства от Министерството на финансите.

Така в община Гоце Делчев след назначението на управник на Попови ливади кметските наместници стават общо трима - на Делчево, Добротино и на Попови ливади, които ще бъдат на половин щат.

155 МЕСТА ЗА БЕРАЧИ НА ЯГОДИ В ИСПАНИЯ ПРЕДЛАГАТ О...
ПО ИНИЦИАТИВА НА РОТАРИАНЦИТЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ 3000 Д...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023