logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203674

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗАТЯГА НАКАЗАТЕЛНИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ

alt

Община Гоце Делчев ще затегне наказателните мерки по отношение на родителите, чийто непълнолетни деца са извършители на противообществени прояви.

Освен това, в най-кратък срок ще бъде създадена Общинска програма за борба с наркоманията за периода 2016 – 2020 година, както и план за действие.

В тяхното изработване ще участват представители на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица в община Гоце Делчев, училищните психолози в учебните заведения на територията на общината, представители на всички отговорни институции като Районно управление „Полиция“, Дирекция „Социално подпомагане“ и други.

Целта е да бъде ограничено разпространението и употребата на наркотични вещества сред непълнолетните лица в общината, както и да се намалят проявите на агресия и противообществените прояви, извършвани от такива лица.

Около тези мерки се обединиха представители на всички институции в общината, както и ръководителите на учебните заведения, които проведоха нарочна работна среща по темата, инициирана от ръководството на Община Гоце Делчев, в лицето на кмета Владимир Москов и заместник – кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш.

Целта на срещата бе да се разговаря открито за проблемите, които съществуват сред младите хора в общината и да се чуе мнението на всяка една от отговорните страни за мерките, които трябва да се предприемат.

Данните показват, че нараства броят на лицата под 18 годишна възраст в община Гоце Делчев, които употребяват наркотични вещества.

Освен това се увеличават и проявите на агресия, вандализъм, унищожаване на имущество, нарушаване на нощната тишина, или като цяло противообществените прояви, извършвани също от малолетни и непълнолетни.

Основният проблем, по мнението на всички, е липсата на достатъчна заинтересованост и родителски контрол по отношение на децата с по-проблемно поведение.

В много от случаите става дума за малолетни или непълнолетни лица, чийто родители са извън страната, или просто проявяват пълна незаинтересованост.

Затова, наказателните мерки по отношение на такива родители, ще бъдат засилени и ще им бъдат налагани финансови санкции, които са в размер над 300 лв. в случаите, когато техните деца бъдат установени като извършители на противообществени прояви.

За да се наложи по-добър контрол на все по-увеличаващата се употреба на марихуана и амфетамини от ученици в Гоце Делчев, Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица има готовност да предостави на учебните заведения тестове, с които да се извършва проверка на ученици, за които има такива съмнения.

 alt

 

ВРЪЧВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ПОЕТИЧНИ НАГРАДИ “ЗЛАТЕН ЯВОР...
НАД 1000 ЛОВЦИ И РИБОЛОВЦИ ОТ ЛРС "СОКОЛ" - ГОЦЕ Д...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023