logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2633084

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Община Гоце Делчев с празнична програма по повод 109 години от Освобождението на Неврокоп

Programa praznik na grada 2021

Община Гоце Делчев ще отбележи с празнична програма 109-та годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство.

Тази година, заради усложнената епидемична обстановка, събитията ще преминат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и намален брой присъстващи, съобразно разпоредбите на министъра на здравеопазването. 

Програмата ще започне на 14 октомври /четвъртък/ с откриването на документална изложба “125 години организирано тракийско движение в България”. Изложбата ще бъде в малката зала на Дома на културата, а откриването е в 18:00 часа.

Програмата ще продължи на 18 октомври /понеделник/ с театралната постановка „Кекс вместо с…екс“ с участието на Ирен Кривошиева и Роси Русева. Тя ще бъде от 18.30 часа в дома на културата.

Кулминацията на тържествата по повод 109-та годишнина от Освобождението на града, ще бъде на 19 октомври /вторник/.

В 12:00 ч., ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.

В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и паметника на Христо Ботев.

В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните.

В 18:30 часа в малката зала на Дома на културата ще бъде открита изложбата “75 години Неврокопска съкровищница”.

В 19:00 часа ще започне празничен концерт “75-години Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци”, с което ще се отпразнува създаването на първия ансамбъл в България. Заради противоепидемичните мерки и ограниченията за присъстващата публика в залата, концертът ще бъде излъчен в пряко в ефира на ТВ «Кабел Сат - Запад».

От общината канят жителите и гостите на град Гоце Делчев и общината да участват в празничните мероприятия.

Съдия Васко Петров е новият административен ръково...
Неврокопският ансамбъл чества с концерт 75 години ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 19 Август 2022