logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285354

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Община Гоце Делчев е подготвила седем нови проекта за над шест милиона евро

VALERI SARANDEV

Гръцкият университет Демокрит и община Кавала, в партньорство с общините Гоце Делчев и Златоград, Агенцията за развитие на гр. Драма, Колежа по икономика и мениджмънт в Благоевград и Асоциацията на родопските хотелиери и ресторантьори проектират създаването на Балкански коридор на културно историческото наследство и биоразнообразието. Идеята е да се повиши туристическия потенциал на граничния регион между България и Гърция. Около 1.3 милиона евро ще бъдат инвестирани в този проект, съобщи заместник кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев.

За финансиране партньорите ще внесат проектно предложение по втората покана за набиране на предложения от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България.

По този и още шест други проекта, подготвени от експертите по европроекти в общинската администрация, общинските съветници дадоха своето съгласите Община Гоце Делчев да кандидатства за европейско финансиране от програмите ИНТЕРРЕГ и Балкани – Средиземно море. Oбщата стойност на проектите е шест милиона и 300 хиляди евро, от които в община Гоце Делчев, при одобрението им, ще бъдат инвестирани 1 462 785 евро, а останалите в трансграничния регион, чрез партньорските общини и организации, стана ясно на заседанието на Общинския съвет вчера. 

 

 

Вестник "Хроника"

СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ С ДВЕ НОВИ ПОПЪЛН...
Поредица от информационни и консултативни събития ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024