logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3359996

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Народният представител Богдан Боцев се срещна с предприемачи от Гоцеделчевско

dd977d44ad47857d16acde233f00f147

Снимка БСП

Народният представител Богдан Боцев се срещна с представители на Сдружението на предприемачите, регион Гоце Делчев. Поканата бе от страна на представителите на бизнеса, а целта на срещата – обсъждане на някои изключително важни въпроси, касаещиа бизнеса не само в региона, а и в страната.

„Говорихме за реален газопровод Симитли-Банско-Разлог-Гоце Делчев, а не виртуален, какъвто е в момента на практика“, обясни народният представител.

На много важната тема за безработицата и същевременната липса на работници бе отделено специално внимание по време на срещата. В региона на Гоце Делчев безработицата е 10.4 %, но в самия град тя е доста по-ниска.

Констатацията на сдружението на предприемачите е, че въпреки тази сравнително ниска безработица, работници на практика няма. Затова съмненията им, че най-вероятната причина е липсата на по-ефективен и стриктен контрол от Инспекцията по труда, трябва да бъдат проверени и ако наистина е така, това трябва да се промени.

„Пред мен представителите на бизнеса поставиха въпросите за електронно трудово досие и ваучерите за храна за работниците и служители. Всичко това са проблеми, които се дискутират от години, но на практика адекватно решение няма. Срещата и поставените въпроси, идеи и препоръки от местния бизнес, бяха изключително полезни. Смятам да направя всичко каквото е необходимо, за да ги поставя на дневен ред в парламента и да търсим тяхното решение“, категоричен бе Богдан Боцев.

Конакът на Рифат бей в Гоце Делчев шепне легенди з...
Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов забрани хвър...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 25 Април 2024