logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285364

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

МОНТИРАХА КРЪСТОВЕТЕ НА НОВАТА ЧЕРКВА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

DSCN9711

Шест кръста бяха доставени днес за новостроящата се черква в град Гоце Делчев „Рождество Христово“. Петте християнски символа преди обед бяха върху куполите на храма, шестият ще бъде поставен след като бъде завършен куполът на черковната камбанария.

Първата копка на тази черква беше направена на 30 септември 1999 година от владиката Натанаил, припомни Атлаза Щерева, която е една от най-ревностните помощници в набирането на дарения за този, продължил дълго време, строеж.

Това ще бъде 4-та църква в град Гоце Делчев и общо 6-ти православен храм на територията на града, заедно с "Манастирчето" и внушителната нова Митрополия. Припомняме, че според последното преброяване на населението в град Гоце Делчев 19 200 жители са се самоопределили като християни, 800 като мюсюлмани и 1000 човека като изповядващи други религии, включително будизъм. 

През годините доста жители на града и района са дарили средства, строителни материали, труд за построяването на новата църква. Последната сума, която е дарена е отново от Община Гоце Делчев, която е подпомогнала строителството с 15 хиляди лева. Много от местните фирми също помагат в довършването на новата черква, която ще е най-голямата в града. „Пусковият срок“, който са си поставили от Неврокопската митрополията е края на септември. Майстори – гурбетчии в Испания, които са в отпуск, сами са предложили да направят външното измазване на сградата, каза още Атлаза Щерева.

DSCN9715

 

Hronika-bg..com

НАБЛИЖАВА ТРАДИЦИОННИЯ СЪБОР В ПОПОВИ ЛИВАДИ. ВИЖТ...
ФУТБОЛЕН КЛУБ ПИРИН(ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ) СТАРТИРА ПОДГОТОВ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024