logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285372

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

МОМЧИЛ НЕКОВ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА НАПРАВЯ МНОГО И ЗА ВАШИЯ КРАЙ

14657783 660881127404254 1509841173 n

Един от най-младите евродепутати – Момчил Неков проведе среща с граждани в Гоце Делчев, където гостува по покана на местното Младежко обединение на БСП.

Неков е първи мандат представител на България в Европейския парламент, но вече се откроява като един от най-активните му членове.

Само за година като евродепутат той организира три много сериозни инициативи, наред с другите му ангажименти.

14699928 660880787404288 1317078935 n

Една от тях, която днес представи е, възможността за европейско патентоване на уникални български продукти. Той акцентира, че откакто има такава възможност, за 5 години България е патентовала само два продукта, а Италия – 300.

Под името „Да защитим българския вкус“ – Момчил Неков не пести сили да се среща и помага на български производители на уникални автентични продукти да патентоват тяхното наименование и състав, което ще им гарантира, че само те могат да предлагат този продукт в Европа. Така според него ще се насърчи българския бизнес, който ще може да се разрастне, да открие нови работни места и да носи приходи за икономиката ни.

В тази си инициатива младия евродепутат вижда и възможност за учредяване на тематични фестивали на отделните продукти и развитие на кулинарен туризъм, който е хит сред европейците.

Друга инициатива на Неков е съвместен проект с ЮНЕСКО, за „Дигитализация на българското културно и природно наследство“ .

„Към момента в България има 10 обекта известни за средния европеец, а само в гоцеделчевско има поне 10 уникални неща, които заслужават внимание, но кой ги знае?“, зададе въпрос той.

„Това което правим е, да се заснемат всичките уникални места в България – паметници, музеи,  исторически и природни местности, селища с уникални обичаи, бит, облекла, храни. Всичко това да бъде качето в една интернет платформа, тя да се популяризира и така всеки турист да оставя парите си на хиляди места в България, защото тя не е само море и ски, а много повече. Затова съм амбициран да включа също и всички местни забележителности и да направя много и за вашия край.“, завърши той.

Друга кауза на Момчил Неков е борбата срещу дискриминацията на България във визово отношение от страна на САЩ и Канада, където той вече постигна пробив. От половин година насам в заседания на ЕП, с позиции до Европейската комисия и изяви в медии, той не спира да говори за нарушените договорености и откритата дискриминация към България във визово отношение. Спрямо договореност между ЕС и САЩ, визов режим не трябва да съществува, само че това споразумение открито не се спазва от американците, които не се нуждаят от визи за никоя държава в ЕС, но българите минават през тежък режим за издаване на такива за САЩ и Канада, а много от тях получават и отказ. Благодарение, и на работата на Неков обаче, Канада вече смекчи визовия режим за българи, а той е решен да доведе борбата си до край.

СТОТИЦИ СЕ СЪБРАХА НА СЪБОР В СЕЛО СРЕДНА И ТАЗИ Г...
НАЙ-МЛАДИЯТ НИ ЕВРОДЕПУТАТ МОМЧИЛ НЕКОВ ГОСТУВА ДН...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024