logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285440

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

МЛАДЕЖИТЕ ОТ БСП-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ИЗЛЯЗОХА С ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ЗАСЕЛВАНЕТО НА МИГРАНТИ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

e4dcee5e7455709fa247404cc3ca948e

Младежите от БСП-Гоце Делчев излязоха с позиция срещу приетите от държавата разпоредби, които задължават кметовете да приемат и заселват мигранти. Ето какво гласи позицията на младите социалисти:

Уважаеми съграждани,

Ние от Младежко обединение в БСП – Гоце Делчев се обявяваме категорично против Постановление №208 на Министерски съвет от 12 август 2016 г. за приемане на „Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция за чужденци с предоставено убежище или международна закрила“. За нас решението на Министерски съвет е дискраминационно спрямо българските граждани и е в разрез с Конституцията на Република България.

Според споразумението за интеграция, Кметът на общината е принуден да предоставя материална и финансова помощ за посрещане на основни битови нужди на чужденеца и членовете на неговото семейство, осигурява места в детски учебни заведения за децата на мигранта, заплаща здравните им вноски, предоставя месечна помощ за деца в размер определен за българските деца. Редно ли е България, да се превръща в майка за бежанците, като им осигурява помощи, когато за нашите баби и дядовци е мащеха и живеят в недоимък? Редно ли е мигрантите да заемат свободните работни места, при наличието на висока младежка безработица? Редно ли е нашите деца да бягат в чужбина, а ние да настаняваме бежанци? Редно ли е правителството, да осигурява жилища за бежанци, а младите български семейства, да се заробват с кредити, за едностайни апартаменти?

България днес е на прага на мощна бежанска вълна, заливаща Европа. Докато младите хора в България напускат страната ни, а управляващите не вземат мерки да променят това, докато българските жени не смеят да раждат, заради условията за майчинство, в които ги поставя държавата, докато малките населени места обезлюдяват, а никой не милее за тях, ние не трябва да заселваме мигранти в райони с демографски проблеми, а да решим как да дадем тласък на младите семейства, на студентите, на учениците, да дадем стимул на хората да живеят и работят тук!

Ние не искаме Гоце Делчев да стане Ница, Париж, Истанбул и др. големи градове станали жертва на „миролюбивите“ мигранти. Ние искаме да живеем, да учим и да работим в нашия роден град.“

Kметът, заместник-министър, областен управител и д...
Kлуб по планинско колоездене ГоцеЕндуро с престижн...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024