logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3089486

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Лятно кино на 8 август в Гоце Делчев

363355792945760293372732652248489970176222

Гоце Делчев е един от 12 града, в които Кинематограф тръгва на кинотурне, на което ще бъдат представени топ заглавия от късометражно кино. Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд култура и община Гоце Делчев. Прожекции на най-доброто късо кино ще има на 8 август /вторник/ от 20:30часа в Градския парк в Гоце Делчев. Входът е свободен!

Повече за събитието  ТУК.

Кинематограф поема на път за най-дългото турне, осъществявано някога в България само за късометражно кино, събирайки най-новото и най-доброто от българското и световно късометражно кино.

Програмата ще започне с два филма, подходящи за деца - анимацията "Баба" на Димитър Димитров и игралния "Драсканица" на Любомир Печев.

Акцент на вечерта е "Под един покрив" на режисьора Симеон Цончев, носител на множество отличия, сред които номинации на София филм фест, Златна роза и Двореца. Той разказва за чужденец от горния етаж, който тормози с непрестанното си свирене живеещия отдолу педант, докато един ден не е принуден да се раздели с любимото си бузуки. Тишината се завръща в старата сграда, но дали съседите ще могат да заспят?

Ще представим още "Непознати" на Камелия Петрова, който ни разказва как двама непознати, срещнали се в автобус на дълъг път, решават съзнателно да не се влюбят, преди отново всеки да поем по своя път? Колко трудно обаче може да бъде това?

Включени са още няколко филма от България и Германия.

Задържаха двама за убийството на Васил Мешанлията ...
Заповядайте на детски концерт в Неврокопска митроп...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 22 Септември 2023