logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3425357

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Гоце Делчев се сбогува с доктор Милан Първанов

0000463464 article2

Гоце Делчев се сбогува с доктор Милан Първанов.

Близки, колеги, приятели и жители на Гоцеделчевско се прощават днес с д-р Първанов. Погребението на д-р Милан Първанов е днес в 12 ч.

Началникът на реанимацията в Гоце Делчев доктор Милан Първанов загуби битката с коронавируса. Той почина в събота в столична болница, след като бе заразен с вируса, но до последно бе на работното си място и лекуваше пациентите.

„Загубихме един изключителен човек и лекар. Той бе уникален професионалист. Не знам как ще продължим работата си без него. Даде страхотен пример за всеки един колега, работи до последния момент”, коментират негови колеги пред NOVA.

Медицинските сестри от болницата също разказват, че са загубили светлината и опората в работата си. „Той бе наш учител. Осиротяхме и не знаем какво ще се случва сега. Загубихме най-близкия си човек след родителите”, казват сестрите.

„Това бе един изключителен колега и професионалист. На него можеше да се разчита във всеки един момент. Абсолютно незаменим човек. Той бе стожерът на болницата”, споделят колеги на д-р Първанов.

„Ние сме предприели мерки, за да не се случат опасенията на колегите. Разчитам на д-р Радойкова да поеме длъжността на д-р Първанов, за да може хората да са спокойни. Тя е местен кадър и смятам, че ще може да го наследи подобаващо”, коментира д-р Петър Филибев, директор на МБАЛ „Иван Скендеров” Гоце Делчев.  Той добавя, че починалият медик е бил изключително взискателен относно предпазните средства и никога не е правил компромиси. 

Можете да чуете какво казаха колегите и близките на доктор Първанов ТУК

"Болницата в Гоце Делчев няма да остане без реаниматор след смъртта на д-р Милан Първанов, който бе единственият анестезиолог в лечебното заведение.", заяви за Дарик радио д-р Петър Филибев, директор на МБАЛ "Иван Скендеров". Какво още каза управителят на Гоцеделчевската болница Чуйте тук.

Доктор Първанов беше единственият постоянен анестезиолог в лечебното заведение, защото останалите трима анестезиолози идваха от София, Петрич и Благоевград, за да дават дежурства, съобщава 24 часа. 

Днес, един от тях, д-р Мария Радойкова, която близо 29 г. е работила заедно с д-р Първанов, но от няколко месеца е в Петрич, е подала молбата си за напускане. Очаква се реаниматор от столицата да пристигне днес, за да поеме работата на д-р Първанов.

 

 

 

Хандбалният Пирин (ГД) стартира с домакинска побед...
НПГ “Димитър Талев“- Гоце Делчев представя спектак...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Юни 2024