logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3359901

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Конфискуваха кола на семейството от Гоце Делчев, въпреки че е закупена законно

0987654321234567890987654321234567890

Конфискуваха колата на семейство от Гоце Делчев, въпреки че съпрузите са я закупили законно в Германия.

На влизане от Гърция семейството изпаднало в шок, когато граничните власти ги свалили и им обяснили, че задържат автомобила, защото се издирва, заради лизингова измама в Словакия, съобщава NOVA.

Отчаяните съпрузи се прибрали на стоп, а аргументите, че колата е проверена от властите в Германия, платена и законно регистрирана в България - ударили на камък. Последвалите събития вкарали потърпевшите в абсурдни приключения.

Преди 2 години Петър Майсторов закупува автомобил в Германия. Преминава няколко граници навръщане към България. В КАТ – Гоце Делчев изискват всички документи по закупуването и издават талони на собственика.

"Реално станах собственик на автомобила. Две години и няколко месеца го карам. Минаваме няколко пъти границата с Гърция. В един момент на 23 юли се прибираме от семейна почивка в Гърция и ни задържаха на КПП "Илинден". Казаха ми, че на 12 юли автомобилът е бил обявен за издирване. Свалиха ни като престъпници и конфискуваха колата", посочи Майсторов.

От Министерство на вътрешните работи изпращат писмо с обяснение към Майсторов, че човек от Словакия е купил от лизингова компания автомобила, дерегистрирал го е и същия ден го е регистрирал отново, но в Германия. 

"Направихме няколко опита да се свържем с компанията, която ни продаде колата. Първият беше успешен. След като разбраха за какво става въпрос, спряха да си вдигат телефона. Изпратили сме официално с адвокат писмени обяснения на официален имейл, но отговор няма", добави той.

"Нямам никаква официална информация какво се случва с моя автомобил. Г-н Министър по Конституция Ваше задължение е да пазите имуществото на българските граждани. В този случай, не само че не се защитава, но ми отнеха колата ми. Призовавам всички институции да се свършат работата", призова Майсторов.

Изграждат велоалея по прекия път Гоце Делчев - Мос...
Хеликоптер падна край Гърмен
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 25 Април 2024