logologo

 

banner apteki mareshki   banner dzi   pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2152404

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Комисия започва проверки на реки и постройки в Гоцеделчевско

GD11111

Нормализира се положението в община Гоце Делчев след проливните дъждове в края на миналата и началото на тази седмица.

Общинска администрация - Гоце Делчев изказва благодарност на гражданите за активността и бързо подадените от тях сигнали, като разчитаме и занапред да ни информират своевременно за всякакви възникнали проблеми. Изразява благодарност и към всички служители и институции, които успяха да реагират бързо и адекватно на всички подадени сигнали и да овладеят ситуацията.    

За да бъде направена пълна оценка на  нанесените щети по речните корита, е сформирана комисия, която ще направи оглед в града и населените места в общината.

За съжаление, все още някои жители на общината използват речните корита за свои нужди – изхвърлят всякакви отпадъци, изградили са стопански или други постройки и съоръжения, обособили са си обработваеми площи и градини.

Недопустимо е речните корита да бъдат ползвани за такива цели и нужди.

В тази връзка, кметът на община Гоце Делчев издаде разпореждане, с което приканва всички хора от град Гоце Делчев и селата от общината, които имат подобни постройки или използват земята като лично стопанство, да разчистят тези площи и да приберат инвентара си, за да може да бъде освободено речното корито.

Сформираната комисия, която ще направи оглед на състоянието на реките и техните корита, ще направи проверка и на наличните обекти, постройки или земеделски стопанства, както и тяхната законност.

Събитията от началото на седмицата за пореден път ни показаха, че няма по-голяма сила от природата и всички ние трябва да се съобразяваме с това.

В тази ситуация е необходимо всеки да прояви своята лична отговорност, за да не се допускат нови и още по-големи щети, които могат да застрашат живота, здравето и имуществото на жителите на община Гоце Делчев, казват от Общинска администрация - Гоце Делчев.

Борисов отново на обиколка в Гоцеделчевско
Кметът на Сатовча Арбен Мименов: Най-опасни са свл...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 03 Март 2021