logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3289915

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Кметът на село Мусомищe направи публичен отчет за свършеното от него през годината

11057751 447401678718158 7237969847659443896 o

Кметът на гоцеделчевското село Мусомищe, Тодор Либяховски, който на местните избори през 2015 година смени на поста Иван Ламрев, направи публичен отчет за свършеното от него и екипа му през годината, която управлява населеното място.

Инициативата му е похвална и би било добре всички новоизбрани кметове да последват примера му, коментираха местни жители.

"Изпълнявайки предизборните си обещания, давам отчет пред жителите на село Мусомищe за това какво се случи през изминалата година, достатъчно ли е за една година управление и какво ни предстои.

На първо място се чувствам длъжен да отчета в какво състояние бе намерено кметството като институция и материална база преди една година. Една рушаща се сграда с безброй течове по покрива, прогнили парапети, окапала мазилка, неработеща техника - косачка, шлайф, електрожен и др., и хазна с дългове от над 30 000 лв., се казва в публичният отчет на кмета Тодор Либяховски. 

Ето какво още заявява новият кмет на Мусомищe пред жителите на селото:

"В цялата сграда имаше само един компютър. Сега са обособени 3 работни места с компютри, принтери и всички необходими за дейността консумативи и софтуери. Основно ремонтирахме покрива, след което започнахме с боядисването на фасадата и смяната на парапетите.

Дълговете са намалели наполовина и е закупена техника за поддръжка на зелените площи: моторна косачка, храсторез, помпа и цистерни за поливане.

Коректността изисква да спомена, че ремонтът на покрива, както и основният ремонт на физкултурния салон на училището бяха финансирани от община Гоце Делчев, тъй като подобни разходи са непосилни за бюджета на кметството ни.

И тук е мястото да отбележа, че резултатите са налице, благодарение на добрата комуникация с общинското ръководство, проявеното от тях разбиране и съдействие.

По отношение на инфраструктурата е направено следното: Изграден е нов водопровод на 5 улици. Също 5 улици са включени в проект за асфалтиране и изграждане на тротоари. Съвсем скоро започва строителството на нов колектор, тъй като старият създаваше много проблеми през последните години. Прокарването на този голям проект за стотици хиляди левове стана възможно благодарение на много хора на различни управленски нива и от различни политически сили. 

Ще приключа със строителните постижения, като спомена изграждането на „тинейджърски кът” до читалището, подмяната на филца на двата басейна на Топлицата и облагородяването на градинката пред кметството. По отношение на културните мероприятия се свърши не по-малко.

Спазиха се традициите и отново се честваха вече наложили се събития, като празникът на селото, посрещането на Дядо Коледа, Бабинден, Деня на детето. Новото бе празничното „запалване” на елхата с програма и фойерверки и честването на Баба Марта. Финансово бяха подпомогнати танцьорите към читалището за участие в мероприятие в съседна Гърция, както и кукерите за участие в кукерски фестивал в Симитли.

Оказа се съдействие, отново финансово, за поставянето на параклис в местността Св. Дух и параклиси и кръст на връх Острец. Благотворителната дейност за изтеклия период се състоеше в две мероприятия, пожънали голям успех: Благотворителен концерт за набиране на средства в помощ на семействата с репродуктивни проблеми и благотворителен кулинарен търг за закупуване на новогодишна украса за селото. 

На финалната права сме относно две важни за мен инициативи: Създаването на герб на селото и решаване на казуса с името на селото. По първата вече имаме рецензиите на професор Тодор Варджиев - специалист по хералдика, за двата изготвени от различни художници проекти, след което следват корекции по одобрения от него проект и техническото му изпълнение. По втората инициатива чакаме становище на президента Росен Плевнелиев и ние всички трябва да се съобразим с него, каквото и да е то. 

Накрая, но не на последно място, трябва да спомена и за промяната на работа на кметството по отношение на прозрачността. Отвореността към гражданите и публичността на телефонните номера на служителите е промяна в услуга на хората. Такава е и активността ни в социалните мрежи. 

Чрез нея ви информираме, от една страна, и от друга, получаваме немалко сигнали, които ни помагат в работата да виждаме реалните проблеми на хората, които трябва да решаваме. Смея да кажа, че информираността на гражданите и прозрачността е в пъти по-голяма отпреди една година. 

Дали всичко изброено дотук е достатъчно? Не мисля. Но основата е поставена и надграждането с ваша помощ предстои".

Тодор Либяховски – кмет на с. Мусмищe

ДОБРА НОВИНА! САНИРАНЕТО В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРОДЪЛЖАВА!
Проведено бе обществено обсъждане на проекта за бю...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 29 Февруари 2024