logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3285392

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

КМЕТЪТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПОДКРЕПИ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЗА ЛИДЕР НА БСП!

ninov 1

БСП да бъде партия на протеста и политическо оръжие на гражданите за промяна. Това обеща да направи Корнелия Нинова при официалното представяне на платформата си като кандидат за председател на БСП. На събитието присъства и кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов, който бе поканен да седне най-близо в дясно до Нинова, позиция показателна за това, че тя много разчита на опита на гоцеделчевския градоначалник, който скоро бе преизбран за 6-ти мандат с рекордните 73% от гласовете на съгражданите му.

На представянето на програмата на кандидат председателката, присъстваха и депутати, членове на Националния съвет, общински съветници, кметове на левицата, учени от БАН, студенти, синдикати и граждански организации. На конгрес на 7 и 8 май предстои да се определи кой ще оглави левицата, а кандидатите към момента са повече от 20.

„Всеки ден хората протестират по улиците. БСП не изразява протестния вот и не е водача на тези протести. Ние трябва да се превърнем в партия на протеста и политическо оръжие на гражданите за управленски инициативи и законодателни предложения“, каза Нинова и допълни, че левицата трябва да работи тясно с граждански и професионални организации.

Корнелия Нинова обяви, че БСП трябва да има нова коалиционна политика. Тя поиска партията да бъде равнопоставена в коалиционното си управление и да не допуска да бъде подчинена.

„Няколко пъти БСП губи доверие и подкрепа заради грешки в коалиционната политика, заради това, че БСП се превърна в подчинена на своите коалиционни партньори и загуби“, каза Нинова. Тя допълни, че противоборствата на лобитата вътре правят БСП слаби и те трябва да спрат, както и слугуването на външни интереси и групи. Олигархичните зависимости да се изчистят поиска Нинова, както и всички други зависимости.

Нинова акцентира, че по няколко национални въпроса не трябва да има нито ляво, нито дясно и център, а всички да бъдат едно. Това са темите за външна политика и международни отношения; държавност, правосъдие и национална сигурност; образование, здравеопазване и икономика. „Има ляво, има дясно, България е над всичко, има национален интерес, който няма цвят“, каза обаче Корнелия Нинова и заяви, че трябва все пак да има граници между лявото и дясното.

Корнелия Нинова предвижда в своята платформа за управление основни структурни промени в БСП. По думите й общинските структури трябва да се реформират и да се превърнат в основния двигател на БСП.

„Силата на БСП да станат общинските организации, в момента те не са. В момента силата е във върха, а основата е слаба“, каза кандидатът за шеф на БСП. По думите й те трябва освен материално и финансово спокойствие те трябва да правят политика, да подготвят кадри и политиката на партията да идва отдолу, а не отгоре, както често се е случвало досега.

Нинова иска властта да не съсредоточава в едни и същи хора в Изпълнителното бюро. Според нея трябва да има регионално представителство в бюрото на партията и по-малко депутати, което да заседава и веднъж месечно в някоя област от страната, където да се обсъждат и местни проблеми. Също така да има специални партийни съвети на кметовете, интелигенцията и младежите. Тя поиска до всеки от „върхушката в БСП“ да има по петима младежи, които да се учат и да продължат ръководенето на партията.

Нинова се обяви още за комуникационна революция в БСП. Тя поиска партийна телевизия, вестник, използване на социалните мрежи и активна работа с медиите за популяризиране идеите и политиките на партията.

Ценностите, които ще защитава кандидатът за председател на БСП, ако бъде избрана, са справедливост, солидарност, равенство и патриотизъм, но като им бъде предадено модерно значение. Според нея България има нужда от Национален план за 25-30 години, който да се изгради със съгласието на всички партии и обществото.

ninov 4

ПРЕДСТАВИХА ВДЪХНОВЯВАЩА КНИГА ЗА БЪЛГАРСКИ ВОЕНЕН...
ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА МЛАДИТЕ СОЦИАЛИСТИ ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ! ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 25 Февруари 2024