logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3425299

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Кметът Москов: Трябва истински контрол и хората да са по-отговорни, защото ще останем без лекари

b1d5a7f2248c6828ba7a41775023c067

Ситуацията със заразени с COVID-19 в Гоце Делчев и района продължава да е сериозна.

В болницата с тази диагноза в момента са настанени 41 пациенти.

Пренатоварени са работещите лекари и други медицински специалисти в инфекциозното отделение и другите, преустроени за тази дейност.

"Изказвам съболезнования на семейстовото на д-р Милан Първанов , който си отиде преждевременно и това е голяма загуба за града“, каза пред БНР Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев,  след като началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ д-р Милан Първанов загуби битката с COVID-19.

„Ние имаме 4 анестезиолози, а за да се поемат пациентите с коронавирус, но и с останалите заболявания, ни трябват повече и се надяваме в най-скоро време да се намерят още двама анестезиолози. Вече имаме разговори с двама анестезиолози, които не са от областта.

Ние имаме специализантска програма за 15 студенти, финансирана от общината, но нямаме кандидати за анестезилози", заяви Москов.

"Има неглижиране на противоепидемичните мерки в района и ние настояваме общините да имат по-големи правомощия по отношение на контролните функции за спазване на мерките. Повечето от хората си говорят, че нищо няма, това са еди какво си, така спекулации, а пък виждате докъде се стига, ще останем без лекари, защото те са на първа линия. Контролът е занижен и държавните структури да си влезнат, защото хората нехаят, собственици на магазини нехаят, по ресторантите се правят сватби, никакъв контрол няма", изтъкна още кметът на Гоце Делчев.

„Липсва сериозен контрол и от институциите за спазване на мерките за COVID -19. Хората не спазват това, което се изисква по разпореждането на Министерството на здравеопазването. Смятам, че трябва да има истински контрол и хората да станат по-отговорни, защото ще останем без лекари“, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Агенцията по храните следи за спазването в заведенията и ресторантите. И РЗИ и Агенцията трябва да настъпят по здраво, но сега контролът е занижен.

 

 

Млада шофьорка блъсна велосипедист, мъж кара с 3,4...
Хандбалният Пирин (ГД) стартира с домакинска побед...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Юни 2024