logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

merkez-baner

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 2879563

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Късометражни филми от 5 държави представят в Гоце Делчев

1670632772098765432123456789033333
Интересно събитие предстои за всички любители на хубавите филми.  Град Гоце Делчев е един от седемте български града, в които предстваят специална селекция – Късо кино за книгите и от книгите. Събитието се организира от сдружение Кинематограф медия, със съдействието на община Гоце Делчев и Общинския исторически музей.
Всеки, който желае да усети магията на късометражното кино, може да го направи от 16:00 часа на 19 януари 2023 г. в сградата на Исторически музей в Гоце Делчев. Повече информация можете да намерите ТУК. Входът е свободен.
От медията за късо кино в България Кинематограф са подготвили интересни заглавия освен от България, също и от САЩ, Русия, Израел и Канада. Обединяващият мотив между тях е книгата, но всеки един представя своя прочит върху темата.
Акцент в програмата е премиерата на култовия филм "Книга за хората" на режисьора и сценарист Владислав Лаков. Филмът разказва за последната седмица от летния стаж на библиотекарката Славина, в родното си село. Спуснато отгоре "мениджърско решение" я изправя пред тежък избор.

Още едно заглавие от България ще бъде "10 метра и нещо", който разкрива една по-мрачна страна на писменото слово, изразена в безмилостна бюрократична машина срещу която се изправя един пострадал на работното си място работник.


Две улици в Гоце Делчев с нарушено водоподаване на...
Новогодишна среща на Неврокопски митрополит Серафи...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 07 Февруари 2023