logologo

 

banner apteki mareshki   te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

dimitar boyadjiev izbori 2023

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3203887

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ИЗМАМА НА ИЗБОРИТЕ В ХВОСТЯНЕ! ГЕРБ ВКАРАХА СВОЙ В ИЗБИРАТЕЛНАТА КОМИСИЯ МАСКИРАН КАТО АТАКИСТ. ОТ АТАКА НЕ ЗНАЯТ!

344455514

Ферад Ахмедов - син на кандидат кмета от партия ГЕРБ за село Хвостяне, община Гърмен - Сейхан Ахмедов, се оказа член на секционната избирателна комисия от АТАКА, което освен че е недопустим конфликт на интереси е и измама, тъй като от АТАКА не знаят за такъв техен представител. Сигнал в редакцията на Топ Преса накара и наш журналист да провери за случващото се в гърменското село.

Версията разнася, че местният лидер от партия АТАКА – Гърмен е бил подкупен със 100 лева, за да може да включи сина на гербаджията, така че лобито му да има мнозинство в избирателната комисия. Целта е една изборите да бъдат манипулирани и Сейхан Ахмедов да спечели с измама. Успоредно с това над повечето жители на Хвостяне, се упражнява откровена репресия от страна на Сейхан Ахмедов и влиятелен човек от ГЕРБ – Гърмен, който заплашва наред хората, че ако не гласуват за него ще стане страшно. Народното недоволство към Сейхан Ахмедов се надига, защото повечето жители на село Хвостяне не го припознават за свой кмет, но той явно е решил да се закрепи на власт с измама.

 

Как така сина на кандидат кмета от ГЕРБ е станал член на местната избирателна комисия от АТАКА?! Само час и половина след като политическия скандал свързан с изборите в село Хвостяне община Гърмен гръмна от страниците на Топ Преса, ние се свързахме с народният представител от партия АТАКА и неин областен координатор Илиян Тодоров, за да го питаме как така сина на кандидат – кмета от партия ГЕРБ – Сейхан Ахмедов –  Ферад, е член на секционната комисия за изборите от партия АТАКА? Скандалът придобива грандиозни измерения, след като Тодоров заяви следното:

. “ Няма как сина на кандидат – кмета на Хвостяне да е  член на секционната комисия от партия АТАКА . Това е пълен абсурд. Така представени фактите ми приличат на пълна измама и манипулация. Редно е институциите да се самосерират. Без да съм проверил имам съмнения, че това е дело на изгонения от партия АТАКА регионален лидер Борис Грозданов, той беше изгонен лично от мен именно заради такива дайствия. Партия АТАКА не участва в тези избори, следователно няма как да има свои членове на секционната комисия.“

Това са дословно думите на Тодоров, който ни задължи да му изпратим документите с които разполагаме, за да вземе мерки и да изчисти името на партия АТАКА. Ние от своя страна настояваме службите и кампетентнине институции да си свършат работата. Настояваме и за становище на партия ГЕРБ – Благоевград, и на самия Сейхан Ахмедов. 

Президентът Росен Плевнелиев със свой указ насрочи частични кметски избори в две гърменски села и обяви датата за провеждането им. Своят управник ще избират на 13 март тази година жителите на Хвостяне и Крушево.

До повторния вот в село Хвостяне се стигна, след като на редовните местни избори там не бе излъчен победител. На балотажа миналата есен двамата опоненти – досегашният кмет Сейхан Ахмедов от ГЕРБ и Баадин Хюсеин от БСП, приключиха с равни резултати – 249 на 249 гласа.

ВИКТОР ШИШКОВ С РЕШАВАЩ ГОЛ, ВДИГНА КУПАТА НА ОСТР...
УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ"ЯНЕ САНДАНСКИ" С ПРЕКРАСНА ИНИЦИАТИ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 07 Декември 2023