logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3456048

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Има медици, но не и защитни костюми в болницата в Гоце Делчев

991 ratio goce delchev
Няма достатъчно защитни костюми за медиците в болницата в Гоце Делчев.Медицинските лица в болницата в Гоце Делчев са достатъчно, но не и защитните им костюми - това каза д-р Милан Първанов - завеждащ отделението по реанимация в МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев пред БНТ.

Припомняме, че в село Осина има огнище на COVID-19. 23 са положителните проби в село Осина към община Сатовча, като 4-ма от заразените са настанени в болницата в Гоце Делчев.

13 души с коронавирус бяха установено само за едно денонощие в село Осина. Втора вечер те са под домашна карантина. Всички са в добро състояние.

Това са две фамилии, живеят на една улица в 3 съседни къщи. Заразили са се от жена, която е била оперирана в столична болница преди две седмици. За съжаление тя е починала, но когато се е върнала при близките си в селото, е предала заразата.

"Задоволително е състоянието на пациентите, някои от тях са в по-тежко състояние, повечето са в средно тежко състояние, тъй като възрастовия фактор и прдиружавашщите съпътстващи заболявания на пациентите утежнява протичането на клиничното състояние при тези пациенти", каза д-р Милан Първанов.

Възрастовата група на пациентите е над 63 години, каза д-р Първанов.

Отделението е структурирано така, че да се добавят допълнителни легла. Болницата е строена на павилионен тип, така че може един павилион да се използва за приемане на пациенти, заразени с коронавирус.

Медицинските лица в инфекциозното отделение са 7, от тях двама лекари.

 

 

Ново 20: След почивка в Гърция или Турция ни чака ...
Петър Витанов към Франс Тимерманс: да се погрижим ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 12 Юли 2024