logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3355630

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Хеликоптер падна край Гърмен

987654321234567890987654321234567890

Хеликоптерът е пръскал горски масиви в района на стопанствата в Сатовча и Гърмен

По последна информация екипаж военнослужещи с вертолет "Кугар" е задействан днес със задача да участва в издирвателна операция по търсене и спасяване на пилот на частен хеликоптер, изчезнал край село Гърмен.

Вертолетът "Кугар" излетя в 14.01 ч. от авиобаза Крумово, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военнослужещите от ВВС се включват в издирвателната операция в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване при авиационни произшествия. Искането е на Координационния център по търсене и спасяване към Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Припомняме, че хеликоптер „Робинсон” който е пръскал горски масиви в района на стопанствата в Сатовча и Гърмен, е изчезнал тази сутрин край Гърмен. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев, съобщава NOVA.

Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта. Той трябвало да пръска селскостопански култури.

Машината е излетяла от Гърмен към Цалапица в 7.35 ч. Следите ѝ се губят, след като прелетяла около 5 км. Все още не е ясно колко хора е имало на борда.

Хеликоптер на "Гранична полиция" също е летял в района, потвърди директорът на ГД "Гранична полиция" Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

От МВР заявиха, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка.

От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението "малък летателен апарат".

Конфискуваха кола на семейството от Гоце Делчев, в...
Гоце Делчев отбелязва с концерт Деня на независимо...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Неделя, 21 Април 2024