logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3399085

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

Гръцките власти нямат готовност за отваряне на ГКПП "Илинден-Ексохи"

GKPP Ilinden

Гръцките власти все още нямат готовност за отваряне на граничния пункт „Илинден-Ексохи“, въпреки че на място вече има екип за извършването на задължителния здравен контрол.

Представители на бизнеса от района на Гоце Делчев, които преди седмица излязоха на протест и за кратко блокираха пътя за границата, са проверили ситуацията на граничния пункт, който все още не е отворен за леки автомобили и автобуси. Кръстьо Веселинков коментира:

„Прави се подготовка за пускане, най-вероятно ще стане утре“.

От българска страна екипите на Гранична полиция и Агенция „Митници“  са на място, осигурени са и служители за здравен контрол, оборудвани с четци на ваксинационните сертификати, документите за направени тестове и персоналните QR кодове.

Очаква се властите в южната ни съседка до края на деня да потвърдят  дали имат готовност за отварянето на пункта, след проведените сутринта разговори между транспортния министър Георги Тодоров  и посланика на Република Гърция Димитрис Хронопулос, заяви областният управител  на Благоевград Николай Шушков:

„От наша страна няма никакъв проблем. Чух се с „Илинден“ и те заявиха следното: отсрещната страна нямат готовност, нямат четци за ваксинацията“.

 

bnr.bg/blagoevgrad

Отворен е ГКПП "Илинден - Ексохи"
Петър Витанов: Европейският имунизационен паспорт ...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 25 Май 2024