logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3289957

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ГОЦЕДЕЛЧЕВСКИЯТ ДЕПУТАТ КИРИЛ ДОБРЕВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП

c0123e05a9045d7fc7c84789fdc8159a XL

Претендентът за лидер на БСП Кирил Добрев тръгна на битка за поста на идеи, които е озаглавил "БСП 365", съобщава Dnes.bg. 

Сред тях са БСП в опозиция да формира правителство в сянка, да се направи ляв медиен пул и собствена партийна телевизия, както и собствен синдикат.

"Партийната работа е усещане. Тя трябва да ти идва от вътре и да е ежедневна. Затова озаглавих идеите ми с "БСП 365", обясни той в социалната мрежа Facebook. 

Според него днес някои политици отново делят хората на комунисти и антикомунисти, а пък "свои вече ни делят на леви и десни вътре в БСП".

"Разбирам ги. Винаги е по-лесно да делиш, отколкото да събираш. Моята цел е на 7-ми и 8-ми май да се съберем, не просто в зала 1 на НДК, а да се съберем на общ път, който да изведе БСП от сегашното състояние", пише Добрев.

За него БСП трябва да стане бъде модерна социалистическа партия, която представлява и защитава с приоритет активното поколение, което е това на прогреса и е избрало да остане и да работи в България.

"БСП партия, а не политически кръжок" - това е втората идея на социалиста.

"БСП вече десет години не е печелила избори, но пък бълва документи, стратегии, програми - да, те са част от вътрешнопартийния ни живот, но не могат да решат проблемите ни, извън "Позитано" 20 - да бъдем разбрани, харесани и последвани. Единственият начин една партия да реализира своята програма е да спечели изборите и да участва във властта. Трябва ясно да заявим, че участваме в избори, за да ги спечелим. Като опозиция ние се нуждаем от правителство в сянка и активни депутати", обяснява той.

Така че предложението на Добрев е съветите на левицата към НС да се преструктурират в политически кабинети на правителството в сянка.

"БСП - професионална армия за правене на политика. "Позитано 20" - мозъчен тръст, а не кафене за раздумка". Това е третата точка в "БСП 365" на Кирил Добрев. Той предлага, за да се случи това задачите да не са само спуснати от партийната централа, а разпределението на субсидията да е обратно – 70 % за общините и 30% за "Позитано" 20.

"Платени общински председатели, а не платено изпълнително бюро в София. "Позитано 20" - работещ апарат, включващ звената - организационна, парламентарна, международна дейност. Звено за анализи, вътрешна и местна политика, коалиции с приоритет граждански и неправителствен сектор. Колкото и да си броим членовете, без периферията от съмишленици, симпатизанти, партньори няма как да победим", смята Добрев.

Той иска и БСП да създаде Национален синдикат, както и да има собствена телевизия или всекидневно предаване в телевизия, силен новинарски и аналитичен сайт и вестник.

"Скъпи приятели, това са предложенията ми. Всеки един от елементите подлежи на развитие и допълване. Нямам самочувствието, че съм съвършен, още повече приемам политиката като екипна работа. Това обаче е необходимият минимум, за да се намерим по между си, да стегнем редиците, да възстановим доверие и да претендираме за властта чрез спечелване на изборите. Ако съм ви запалил и въодушевил, готов съм да бъда вашият председател. Няма да ви предам", обещава Кирил Добрев.

ЗАПОЧВА ПЪЛНО САНИРАНЕ НА ОЩЕ НЯКОЛКО СГРАДИ В ГРА...
МЪЖ ОТ МОСОМИЩЕ ПРЕДИЗВИКА ИСТИНСКИ ЕКШЪН НА ПЪТЯ
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 29 Февруари 2024