logologo

 

te max goce delchev banner    pirin imoti 377 100

banner-kino-paradiso

simaks

banner kare-algesa

rollmann 180px

Магнитни гривни за високо кръвно

banner 200 220 2

Брой прегледи на съдържанието: 3425307

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Новини от Гоце Делчев и региона

ГОЛЯМ КОНЦЕРТ В ПЕТЪК ВЕЧЕР В ПАМЕТ НА МИТРОПОЛИТ НАТАНАИЛ. ЗАПОВЯДАЙТЕ!

alt

На 16.11.2015 г. се навършват две години от мирната и блажена кончина на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил, съобщиха от Неврокопската света митрополия. По случай две години от кончината на Негово високо преосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил ръководството на Неврокопската митрополия организира голям възпоменателен концерт в памет на Негово преосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил, възпоменателна панихида и света литургия в катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий”.

В концерта, който ще се проведе на 13.11. 2015 г. от 18 часа в Дома на културата ще участва световноизвестното клавирно дуо Дора и Атанас Славчеви, а на 14.11.2015 година в катедралнит храм „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде отслужена възпоменателна панихида и света литургия. От Неврокопската света митрополия канят всички миряни от епрхията да почетат паметта на незабравимия митрополит дядо Натанаил, както и да посетят организирания в негова памет клавирен концерт.

Клавирното дуо Дора и Анастас Славчеви концертира от 1976 година и се е утвърдило като водещ анасамбъл в България. Получили са заслужено признание на концертния подиум у нас и в чужбина - Германия, Русия, Полша, Чехия, Франция, Румъния, Италия, Македония, Испания, Гърция, Турция, Великобритания, САЩ, Куба, Япония и др.

Дуото участва в най-престижните музикални фестивали в Токио, Москва, Анкара, Страсбург, Санкт Петербург, Палма де Майорка, Ваймар, Бърно, Лос Анжелес и др. Има издадени шест компактдиска и многобройни записи за български и чуждестранни радиостанции и телевизии, както и осъществени световни премиери на над сто произведения от български и чуждестранни композитори, голяма част от които са посветени на дуото. За изключително успешната им концертна дейност професорите Дора и Анастас Славчеви са отличени с "Кристална лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци, с "Кристален знак" на Съюза на българските композитори, със "Златно перо" на Радио Класик ФМ, награда "Пловдив", "Медения чан" на АМТИИ и с много международни отличия. И двамата са дългогодишни преподаватели и ръководители в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство Пловдив. Водят майсторски класове и журират международни конкурси по целия свят.

Световният ден на толерантността беше отбелязан и ...
БСП-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ С НАЙ-ДОБРИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ СРЕД...
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 19 Юни 2024